Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 24 aug 2020

The Batman-trailer schetst duister beeld Bruce Wayne en fans zijn lovend

Tijdens DC FanDome werden fans afgelopen weekend verrast met de duistere trailer van The Batman, waarin Robert Pattinson voor het eerst te zien is als Bruce Wayne.

DC Fandome is een soort Comic-Con, maar dan alleen voor DC Comics. Afgelopen weekend werd er uitgepakt met onder meer Wonder Woman 1984 en The Justice League Snyder Cut. Maar het meest in het oog sprong de trailer van The Batman, de film van Matt Reeves die pas voor oktober 2021 gepland staat.

Trailer The Batman

In de trailer wordt al snel duidelijk dat de The Batman anders is dan andere films over de superheld. Tijdens DC FanDome bevestigde regisseur Matt Reeves dat zonder meer. Volgens hem wordt het een grimmige detective-thriller, waarbij qua stijl en inspiratie is geput uit klassieke films als Chinatown en Taxi Driver. De trailer is duister en dat wordt onderstreept door de song Something in the Way van Nirvana.

“Het is geen oorsprongsverhaal, waarbij Batman moet leren zijn angsten en zichzelf te beheersen”, zei Matt Reeves tijdens DC Fandome. “Ik vond het juist opwindend om dat niet te doen. De oorsprong heb ik weggelaten. Je ontmoet hem in zijn jonge jaren, middenin een criminologisch experiment. Je ziet hem falen en groeien om heldhaftig te zijn, maar op menselijke en gebrekkige manier.”

Robert Pattinson als Bruce Wayne

In de trailer probeert een sinistere kracht in Gotham City Batman te bereiken. Robert Pattinson is voor het eerst te zien als Bruce Wayne, maar ook karakters als James Gordon (Jeffrey Wright) en Catwoman (Zoe Kravitz) worden getoond. Maar Matt Reeves onthulde tijdens DC Fandome ook dat dit soort karakters nog niet volgroeid zijn. Selina Kyle is bijvoorbeeld nog geen Catwoman en The Riddler en The Penguin zijn ook nog maar net begonnen met hun criminele carrière.

Maar het meest opvallend in The Batman is het beeld dat je van Bruce Waye krijgt. Het is niet de playboy en miljardair die alles voor elkaar heeft, zoals we hem kennen uit de films met Christian Bale. De Bruce Wayne die Robbert Pattinson speelt is onverzorgd en heeft een donkere gothic-stijl. Zeer veelbelovend allemaal.

Eerste reacties

De eerste reacties op de duistere trailer en Robert Pattinson zijn lovend. Een korte compilatie.

The Batman zou aanvankelijk in juni 2021 verschijnen, maar is verschoven naar oktober 2021. Check hier de brute filmposter en het nieuwe logo.

Check ook: Catwoman door de jaren heen: van Halle Berry tot Zoë Kravitz

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Batman-trailer schetst duister beeld Bruce Wayne en fans zijn lovend
Sluiten