Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 9 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Megablunder: Tom and Jerry lekken nieuwe Justice League-film

Fans hebben hard moeten werken de ‘echte’ Justice League te zien te krijgen. De film die in de bioscopen uitkwam in 2017 was namelijk een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Zack Snyder moest tijdens de productie het project verlaten wegens familieomstandigheden. Joss Whedon nam het stokje over, en veranderde vervolgens de DC-film compleet. De toon, het verhaal en complete stukken film sneuvelden.

Zack Snyder’s Justice League

Het resultaat pakte ook nog eens matig uit. Al sinds het nieuws dat Snyder afhaakte vragen fans zich dan ook af hoe Justice League eruit zou hebben gezien als hij wél zijn originele visie uit had kunnen voeren.

Na jaren aan petities en gesmeek krijgen zij op 18 maart alsnog hun zin. Dan brengt Warner Bros. Pictures namelijk de Snyder Cut naar streamingdienst HBO Max. De regisseur kreeg het afgelopen jaar de kans alsnog zijn versie van Justice League af te maken. Ook in Nederland komt de film uit.

Nog een weekje wachten dus. Of toch niet? Soms lekken films al eerder, en downloaden fans ze op illegale wijze. Gisteren gebeurde er echter iets waar geen enkele fan iets aan kon doen: Zack Snyder’s Justice League lekte op bijzondere wijze.

Gelekt via Tom and Jerry

HBO Max-gebruikers klikten in Amerika op de nieuwe Tom and Jerry-film. Tijd voor een filmavondje voor het hele gezin. Plottwist: in plaats van die gezellige kinderfilm begon opeens Zack Snyder’s Justice League met afspelen. Een film die dus pas over een week uit hoort te komen.

Twitteraar @ThenDougSaid merkte de fout op en deelde bewijs op Twitter. Hij liet de film doorspelen op zijn televisie, en kon maar liefst een uur van Justice League streamen voor de film werd afgekapt. Toen de Amerikaan vervolgens opnieuw op Tom and Jerry klikte, kreeg hij gewoon de familiefilm voorgeschoteld.

Warner Bros. komt in actie

Hij was niet de enige: ook filmjournalist Ryan Parker kreeg de verkeerde film voorgeschoteld. Hij deelde het bewijs op Twitter, middels een tweet die sindsdien is verwijderd.

Helaas is Warner Bros. keihard in actie gekomen, en zijn de meeste tweets en screenshots offline gehaald. Jammer, want het is een zeer komisch gezicht om het bloedserieuze hoofd van Ben Affleck naast het Tom and Jerry-logo te zien.

Op Marvel-niveau

De gelukkige gebruikers die alvast een voorproefje van de film kregen voorgeschoteld, waren erg enthousiast. De meesten merken op dat de special effects echt sterk verbeterd zijn, en DC zich eindelijk met Marvel kan meten.

Dat belooft veel goeds! Een woordvoerder van HBO Max heeft gereageerd met een kort statement: “Zack Snyder’s Justice League was tijdelijk beschikbaar op HBO Max, de fout was na enkele minuten verholpen.”

Ach, wij wachten rustig tot 18 maart. Als zoethouder heeft Zack Snyder gisteren nog een kersverse trailer uitgebracht. Of check hieronder hoe Tom and Jerry er anno 2021 uitziet. Ook gezellig.

R.I.P. Fantastic Beasts: toekomst Harry Potter-films krijgt vorm

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.