Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 9 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk heeft hoopvol nieuws over de Tesla Cybertruck

Het is alweer bijna 1,5 jaar geleden dat Elon Musk de Tesla Cybertruck introduceerde. Nu zou de productieversie dan écht dichtbij moeten komen.

Op Twitter laat Elon Musk weten dat we de geüpdatete versie van de pick-up in het tweede kwartaal kunnen verwachten. Nou ja, waarschijnlijk dan. De Tesla-CEO zegt dat er nu in de Gigafactory in Texas gewerkt wordt aan de bouw van het model.

Verkoop Tesla Cybertruck allang begonnen

Volgens Forbes worden er ongeveer 6.000 trucks per dag besteld. Midden februari waren er al zo’n 535.000 verkocht. Zo’n Gigafactory is dus geen overbodige luxe.

Ook in Nederland is de Tesla Cybertruck al te bestellen. Met de productie van beide AWD-varianten (de Dual en Tri motor) wordt volgens de site eind 2021 gestart. De single motor met achterwielaandrijving wordt een jaar later gebouwd. Een stuk later dus dan Elon Musk op Twitter aangeeft. Wellicht gaat het in Amerika allemaal iets sneller.

Problemen voor Elon Musk in Europa

Volgens Autovisie kunnen de scherpe hoeken van de pick-up zorgen voor problemen met de Europese regelgeving. Niet alleen voetgangersveiligheid, maar ook een gebrek aan kreukelzone zou het plan kunnen verpesten. Het extra harde staal op de Tesla Cybertruck geeft namelijk niets mee in geval van een aanrijding. Als inzittende vang je dus de volle impact met je lichaam op.

Goedkoper om nu al te kopen

Een aanbetaling doen voor de pick-up niet lastig. Elon Musk vraagt 100 euro voor pre-order. Configureren gaat nog niet, alleen de optie van full self-driving is aan te vinken.

(Afbeelding: Tesla)

Dit kost nu 7.500 euro, maar gaat meer worden in de toekomst. Als je dus een Tesla Cybertruck wilt, kun je hem nu alvast vastzetten. Vind je het toch niets, dan krijg je je geld terug.

Wat kunnen we verwachten van de pick-up

Eigenlijk nog niet zo veel. Het design heeft Elon Musk al laten zien, maar wordt nog aangepast. Ook over de vermogens, gewichten en prijzen is nog niets zeker. Wel weten we dat er drie varianten van de Tesla Cybertruck komen:

Single Motor RWD

Met een enkele elektromotor, 400+ kilometer aan rijbereik en een nul-naar-honderd-sprint van minder dan 6,5 seconden is dit de goedkoopste versie.

Dual Motor AWD

Twee motoren, vierwielaandrijving en dik 480 kilometer aan actieradius. De Dual Motor is net iets rijker uitgerust dan de Single Motor. Daarnaast is hij met een nul-naar-honderd-sprint van minder dan 4,5 seconden ook een stuk sneller, maar niet de snelste.

Tri Motor AWD

De Tri motor sprint naar 100 kilometer per uur in minder dan 2,9 seconden. Met drie motoren, vierwielaandrijving en een actieradius van meer dan 800 kilometer is dit de duurste Tesla Cybertruck.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.