Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 2 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen teast Tesla Roadster-concurrent en jij kunt stemmen

Volkswagen denkt aan het aan produceren van een elektrische cabrio. Met de dakloze ID.3 zou Volkswagen in de toekomst de strijd aan kunnen gaan met de Tesla Roadster.

Hoewel de ID.3 met open dak nog in de kinderschoenen staat, is er wel al werk gestoken in de schets. De tekening is gemaakt door het designteam in Wolfsburg.

Hot or not: de Volkswagen ID.3 cabrio

De plannen zijn door Volkswagen gedeeld via LinkedIn en Twitter. Hier kun je direct stemmen of jij de elektrische cabrio een goed plan vindt.

Door op ‘AWESOME!’ te klikken, breng jij de Volkswagen ID.3 cabriolet wellicht een stukje dichter bij de openbare weg.

Europese tegenhanger van de Tesla Roadster

Met deze versie van de ID.3 kan Volkswagen de eerste Europese autofabrikant zijn met een elektrische cabrio op de verkooplijsten. Tegelijkertijd komt er concurrentie uit Amerika.

Tesla, Volkswagen, ID.3, Cabrio
(Afbeelding: Reddit)

Als we inzoomen op de foto van de nog niet geïntroduceerde Tesla Roadster, zien we een tweede zitrij. Of dit betekent dat het model ook met vier of vijf zitplaatsen op de markt komt, is nog onduidelijk. Ook al zou het geen echte Roadster (twee zitplaatsen met cabrio-kap) meer zijn, duiken de fabrikanten wel in een gloednieuw segment.

Tesla Roadster 2020 imponeert in felle (en de meest afstotende) kleuren

De productie van een cabrio op basis van een bestaande auto (hatchback of SUV) is niet iets waar Volkswagen onbekend mee is. Zo is de Volkswagen Golf een populaire cabrio en maakten de Wolfsburgers ook van de T-Roc een dakloos model.

Geen slecht ID

Hoewel een open dak invloed zal hebben op de actieradius, is een elektrische cabrio technisch gezien geen slecht idee. Door een laag zwaartepunt en wellicht meer torsiestijfheid door het accupakket is een elektrische cabrio misschien wel beter dan een benzinemodel. Lees hier meer over de dakloze Volkswagen ID.3.

Totdat het zover is, zullen we het met luidruchtigere cabrio’s op benzine moeten doen. Dit zijn de vijf meest verkochte modellen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.