Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 25 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Vier de lentezon met de 5 best verkochte cabrio’s aller tijden

Nu het laatste beetje ijs als sneeuw voor de lentezon is weggesmolten, zien we langzamerhand weer steeds meer cabrio’s opduiken. Hoewel je sommige modellen in Nederland veel voorbij ziet komt, betekent dit niet dat dit ook de best verkochte cabrio’s in de wereld zijn. Welke dat wel zijn, lees je hier.

Wij lichten de vijf meest verkochte cabrio’s ooit uit en kwamen zo tot een lijstje vol onverwachte auto’s. De winnaar is namelijk geen roadster of cabriolet, maar een klassieker uit de vorige eeuw.

De vijf best verkochte cabrio’s aller tijden

5. Chevrolet Corvette Convertible (465.819)

In Nederland zien we ‘m niet vaak, maar tussen 1953 en 2020 zijn er toch bijna 466 duizend exemplaren verkocht. Hiermee is het de op vier na best verkochte cabrio ooit.

Wagenpark, joe biden, auto's
(Afbeelding: Jay Leno’s Garage) (Afbeelding: Jay Leno’s Garage)

De Corvette werd ook wel de Sting Ray of Stingray genoemd en wordt onder meer gereden door Joe Biden. De cabrio met V8 en 350 pk kostte 53 jaar geleden slechts 5.600 dollar. Biden kan zijn exemplaar nu beter verkopen. Door zijn presidentschap mag hij namelijk niet meer in zijn cabrio rijden.

4. MG MGB Roadster (523.836)

Het Britse merk MG staat bekende om zijn kleine roadsters. De best verkochte is de MGB Roadster. Tussen 1962 en 1980 werden er van het model bijna 534 duizend geproduceerd en verkocht.

Cabrio, meest, verkochte, MG, MGV, roadster
(Afbeelding: Wheelsage)

De MGB stond bekend als een betaalbare roadster en dat is het tweedehands nog steeds. Met name de 1,8-liter viercilinder is schappelijk geprijsd. De dikke 3,5-liter V8 – die onder de naam MGB GT V8 werd verkocht – is tweedehands ongeveer 10.000 euro duurder dan de lichtere motorisering.

3. BMW 3 Serie (523.446)

Bij een cabrio van BMW denken de meesten direct aan de Z-serie. Toch is de 3-serie cabriolet de best verkochte open auto van het Duitse merk. Met meer dan 520 duizend verkochte exemplaren is het de op twee na best verkochte zonnebolide ooit.

BMW, 3, serie, Cabrio, meest, verkochte,
(Afbeelding: Wheelsage)

In 1983 kreeg de E21 3 Serie al een uitneembaar dak (targa), maar in 1985 werd er van de E30 een échte cabrio gemaakt. Tot op de dag van vandaag is de 3 serie met open dak te koop bij de BMW dealer.

2. Mazda MX-5 (1.05 miljoen)

De best verkochte Roadster aller tijden is de Mazda MX-5. In 2016 rolde de miljoenste MX-5 in Hiroshima van de band. Het model is sinds 1989 op de markt en staat bekend om zijn betrouwbaarheid en goede rijeigenschappen.

Mazda, MX-5, Cabrio, meest, verkochte,
(Afbeelding: Wheelsage)

Van de MX-5 zijn er vier generaties gemaakt: NA, NB, NC en ND. Het laatste model is sinds 2015 en op markt en wordt zowel met softtop als stalen klapdak geleverd.

1. Best verkochte cabrio aller tijden: De lelijke eend (3.872.583)

De Citroën 2CV is een ware verkoophit sinds de jaren 50 van de vorige eeuw. Tot 1990 is het model in productie geweest, met baanbrekende verkoopcijfers van bijna 3,9 miljoen.

Citroën, 2CV, Cabrio, meest, verkochte,
(Afbeelding: Wheelsage)

De goede prijs en simpele techniek maakte de Eend tot een succes. Zo snel als de Eenden gebouwd werden, zo snel verdwenen ze ook van de weg. In Nederland waren er in 2018 nog zo’n 8.000 2CV’s. Hiervan is de prijs de afgelopen jaren erg gestegen.

Politie sloopt prachtige Ferrari 458 spider na onhandige parkeeractie

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.