Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 10 nov 2020

Biden krijgt rijontzegging en moet Stingray inruilen voor ‘beest’ Trump

Je kunt niet alles hebben in het leven. Als je president van de Verenigde Staten kun je het niet veroorloven om rond te rijden in een cabrio. Joe Biden heeft niks meer aan zijn geliefde Chevrolet Corvette Stingray uit 1967 en moet het in de toekomst doen met het ‘beest’ van Donald Trump.

Oké, Joe Biden is officieel nog geen president en gezien de houding van Donald Trump zal dat ook nog wel even duren. Wel zijn er al voorbereidingen gaande. Zo heeft de 77-jarige democraat een team van wetenschappers samengesteld voor een gedegen aanpak tegen COVID-19. Daarnaast moet hij een plaats zoeken om zijn Chevrolet Corvette Stingray te stallen. Simpelweg omdat hij er niet meer in mag rijden.

De Chevrolet Corvette Stingray van Joe Biden

Joe Biden kreeg deze Chevrolet Corvette Stingray 53 jaar geleden van zijn vader als huwelijkscadeau. De cabrio heeft een V8-motor met 350 pk en kostte destijds 5.600 dollar. Tegenwoordig ligt de waarde van dit model rond de 90.000 dollar. Of ‘Sleepy Joe’ er slaapverwekkend langzaam in reed? Oordeel zelf na het onderstaande fragment uit de show Jay Leno’s Garage.

“Het was fantastisch om een ​​vader die bij een autodealer te hebben, want op elk schoolfeest had je een gloednieuwe auto. Ik herinner me mijn eindexamenfeest met een Chrysler 300G uit 1961 nog”, aldus Joe Biden vier jaar jaar geleden vanuit zijn cabrio.

President wordt rondgereden in The Beast

De video met Jay Leno is vlak voordat Donald Trump in 2016 werd gekozen als president opgenomen. Joe Biden reed in zijn laatste dagen als vice-president nog vogelvrij rond in zijn Chevrolet Corvette Stingray, iets wat hij zich tot vorige week nog kon permitteren. Dat houdt nu op, te weten dat de president van de Verenigde Staten op een extreme manier wordt beveiligd. Zo mag een president zelf niet meer autorijden, en volgens CNBC mogen oud-presidenten zelfs nooit meer een voertuig besturen op de openbare weg.

joe biden, cabrio, corvette stingray, auto, the beast, joe biden
Deze Chevrolet Corvette Stingray moet voorgoed de garage in (Afbeelding: Autovisie)

Uiteraard moet een president wel gereden worden, dus maakt Joe Biden zich nu op voor ritjes in The Beast, zoals de presidentiële auto van Donald Trump wordt genoemd. Het gaat om een Cadillac die in 2017 werd bezorgd bij het Witte Huis en voorlopig nog dienst doet als presidentiële auto. Lees en bekijk hier meer over The Beast.

🚘 Check ook: Een kijkje in Sylvester Stallone’s bizarre custom Cadillac Escalade

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Biden krijgt rijontzegging en moet Stingray inruilen voor ‘beest’ Trump
Sluiten