Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 26 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Mortal Kombat verslaat nu al Marvel met indrukwekkend record

Vorige week heeft Mortal Kombat maar weer eens bewezen dat nostalgie een krachtig wapen is, en de reden dat filmstudio’s vooral oude franchises blijven uitmelken.

Toen kwam de eerste trailer uit voor de gelijknamige adaptatie van de iconische game-franchise. De hype rondom de fighter barstte los in 1992, maar het is al twee decennia geleden dat een studio een verfilming aandurfde.

Mortal Kombat: brute reboot

Warner Bros. durft het dit jaar opnieuw aan met een reboot, die tegelijkertijd op streamingdienst HBO Max en in de bioscoop uit gaat komen.

De trailer maakte duidelijk dat regisseur James Wan met al zijn horror-ervaring het bloederige karakter van de Mortal Kombat-games volledig omarmt, met alle spectaculaire vechtscènes van dien.

7 controversiële dingen uit Marvel films die Disney nu niet meer zou durven

Trailer scoort record

Ook het grote publiek lijkt de reboot nu al omarmd te hebben. De eerste trailer voor de film is in de eerste week namelijk maar liefst 116 miljoen keer bekeken. Dat is officieel een record: Mortal Kombat heeft de meest bekeken red-band trailer ooit in handen.

Een red-band trailer is simpelweg een 18+-trailer. Met zoveel bloed, geweld of seks dat studio’s ook een onschuldigere versie voor een jonger publiek of voor op televisie moeten maken, en YouTube wil dat je als kijker je leeftijd verifieert.

Deadpool verslagen

Mortal Kombat heeft op dat vlak zowel Logan als Deadpool 2 verslagen, twee Marvel-films van 20th Century Fox, die overigens sinds deze week op Disney+ staan. Daarmee heeft Mortal Kombat dus de best bekeken 18+-trailer ooit in handen.

Maar goed, views zijn natuurlijk niet alles. Maar de mensen die op de trailer klikten, zijn ook nog eens razend enthousiast. Social media-tracker RelishMix claimt dat 98 procent van de reacties op Twitter positief tot neutraal waren. Negatief sentiment wat dus amper te bespeuren. Tevens is het een van de meest gedeelde trailers in tijden.

En Nederland dan?

Dat belooft veel goeds. Op 16 april gaan we ontdekken of al die hype ook tot een sterke film leidt. Hopelijk komen we er tegen die tijd ook achter hoe we Mortal Kombat in Nederland kunnen gaan checken. Vooralsnog is HBO Max immers nog niet in Nederland gelanceerd en zijn de bioscopen nog steeds gesloten.

Check hieronder nog eens de bloederige red-band trailer van de film.

Netflix introduceert brute zombiefilm van Justice League-regisseur

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.