Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 26 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix introduceert brute zombiefilm van Justice League-regisseur

Zack Snyder zit dit jaar niet stil. Komende maand komt zijn nieuwe versie van superhelden-film Justice League naar HBO Max. Twee maanden later brengt hij ook een grote titel naar Netflix. Maak kennis met Army of the Dead.

Dat is Snyder’s eerste project sinds zijn werk voor het DCEU, de DC-versie van het Marvel Cinematic Universe. Dan hebben we het over zijn eerste non-DC film sinds 2011 (!), toen hij Sucker Punch afleverde.

Zack Snyder’s Army of the Dead

Een mijlpaal dus. Het wordt interessant om te zien wat Snyder na tien jaar aan superhelden-films uit zijn mouw schudt. Army of the Dead is een zombiefilm, een genre waar de 54-jarige regisseur al de nodige ervaring in heeft. Sterker nog, zijn remake van Dawn of the Dead uit 2004 zorgde voor zijn grote doorbraak.

Age of Samurai: Netflix dropt ‘de echte Game of Thrones’

Hoe ziet een zombiefilm anno 2021 eruit? Dat weten we nu dankzij de eerste trailer voor de Netflix Original. Army of the Dead volgt een groep huurlingen die de woestijn van Las Vegas intrekken, onder leiding van de door Dave Bautista gespeelde Scott Ward.

Kleurrijke en zonnige straten

De groep hoopt de buit van hun leven te scoren door een casino te overvallen, terwijl de rest van de wereld afgeleid is door een virusuitbraak waardoor iedereen in zombies verandert. Het perfecte moment om een overval te plegen, zou je zeggen.

De eerste trailer voor de Netflix Original maakt meteen duidelijk dat Snyder niet de zoveelste DCEU-achtige film heeft gemaakt. Het kleurenpalet, de toon en de cinematografie zijn een stuk lichter en kleurrijker dan zijn donkere stijl van de afgelopen tien jaar.

N-Plus Netflix Army of the Dead Netflix zombiefilm
Zack Snyder op de set (Afbeelding: Netflix)

Meer, meer, meer!

De combinatie van de zonovergoten straten van Las Vegas en bloeddorstige zombies is een tegenstelling die er hopelijk voor gaat zorgen dat Army of the Dead op gaat vallen in een verder vrij uitgemolken genre.

Netflix en Snyder wachten in ieder geval niet af of de film gaat scoren. Snyder heeft al een prequel gefilmd afgelopen jaar, en tevens komt er een anime-serie over Dave Bautista’s personage. Netflix is naarstig op zoek naar eigen franchises, en dat ga je merken ook!

Army of the Dead komt op 21 mei naar de streamingdienst.

Abbey Hoes reageert briljant op shitreactie onder naaktfoto

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.