Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 26 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Oeps: Tiger King-ster stapt op voor tweede seizoen van Netflix-hit

Het voelt echt als drie jaar geleden, maar het is nog niet eens een jaar geleden dat Tiger King uitkwam op Netflix.

Het onwaarschijnlijke verhaal van de excentrieke Joe Exotic en zijn tijgerpark, Carole Baskin die een einde wilt maken aan zijn praktijken en alle kleurrijke figuren die daarbij de revue passeerden.

Tijd voor Tiger King seizoen 2?

De makers hadden goud in handen. De serie evolueerde van een kijkje achter de schermen bij een nog enigszins prettig gestoorde parkeigenaar tot een true crime-documentaire. Carole Baskin leek aanvankelijk de heldin van het verhaal, maar al snel verschoof de focus en begon je je als kijker af te vragen of zij niet de grote crimineel van het verhaal is.

Een antwoord op die vraag hebben we helaas in het eerste seizoen niet gekregen. Nu lijkt het er helaas sterk op dat het tweede seizoen daar geen verandering in gaat brengen. Althans, niet uit de mond van Baskin zelf.

Carole Baskin is er klaar mee

De beroemdheid is namelijk helemaal klaar met Netflix en Tiger King. Ze heeft al meermaals geklaagd over hoe de documentairemakers haar belachelijk hebben gemaakt, hebben misleidt en haar neer hebben gezet als de moordenaar van haar eigen man.

Dat ze niet staat te trappelen om mee te werken aan het aankomende seizoen, moge dan ook geen verrassing heten:

“Het is nog maar een paar weken geleden dat regisseur Rebecca Chaiklin contact opnam met de vraag of we de lucht konden zuiveren”, aldus Baskin tegenover The Radio Times. “Ik heb het vaker gehad over hoe we zo misleid waren om te denken dat dit de Blackfish voor big cats zou worden, maar ze uiteindelijk een freak show bleken te produceren. Dus toen ze zei dat ze de lucht wilde zuiveren, dacht ik … dat is gewoon absoluut belachelijk. Het was zo duidelijk dat ik door hen was verraden. Waarom zou ze ooit denken dat ik bereid zou zijn om weer met ze te praten. En dus zei ik dat ze mijn nummer moest schrappen. ”

Tiger King plottwist: Jeff Lowe doet boekje open over lijken en Carole Baskin

Schadelijke vacuüm

Ze legde Radio Times vervolgens uit dat ze denkt dat de documentaire een prominente stem heeft gegeven aan critici die jarenlang dezelfde ongegronde beweringen over haar hadden gemaakt, en dat ook nog eens in een schadelijke vacuüm deed. Plots hebben miljoenen mensen de beschuldigingen tegen haar gehoord, zegt ze, omdat het zorgde voor een beter verhaal en de show daarmee makkelijker aan Netflix te verkopen was.

Met Joe Exotic achter de tralies zou je zeggen dat er weinig materiaal is voor een tweede seizoen. Maar onlangs kreeg Carole Baskin de dierentuin van Exotic in handen, en veel figuren uit het eerste seizen zijn sindsdien op hun eigen excentrieke manieren beroemdheden geworden. Gooi daar de nieuwe geruchten en opgedoken informatie rondom Carole Baskin bovenop en je hebt een tweede seizoen.

Er komt nog veel meer aan

Al snappen we daarmee meteen waarom Baskin daar helemaal geen trek in heeft… Gelukkig geldt dat niet voor haar grote vijanden. Joe Exotic zegt graag mee te werken aan nieuwe afleveringen. Dat geldt ook voor zijn man en Jeff Lowe, die naar eigen zeggen nog wel een appeltje te schillen heeft.

Laat maar komen Netflix! Helaas is er nog geen releasedatum aangekondigd. Gelukkig hebben fans een hoop om naar uit te kijken. Zo gaat niemand minder dan Nicolas Cage Exotic spelen in een Tiger King-serie en heeft Netflix ook grootse plannen voor de franchise. Ondertussen staat de volgende Tiger King al in de startblokken.

Het grote uitmelken kan beginnen!

Netflix komt met Tiger King seizoen 2: deze oude bekenden doen (niet) mee

The Radio Times

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.