Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 1 mei 2020

Netflix werkt mogelijk aan Tiger King film en deze acteur speelt Joe Exotic

2020 is net vier maanden oud, maar de meeste bizarre serie van dit jaar is al een feit. Tiger King staat al geruime tijd in de top tien van Netflix en dat is volkomen logisch. De documentaireserie over de excentrieke Joe Exotic is nergens mee te vergelijken en groeide in rap tempo uit tot een enorm succes. Tijd voor een verfilming van dit onwerkelijk, maar waargebeurde verhaal.

Meer mensen lijken er zo over te denken, want volgens Production Weekly staat er al een verfilming van de documentaire op de planning. In de uitgave van 29 april zien we namelijk Untitled Joe Exotic Project op de lijst staan. In het document is te lezen dat dit nog naamloze project over het leven van Joseph Maldonado-Passage (Joe Exotic) gaat.

Ryan Murphy werkt aan Tiger King project

Hoewel er op het productieschema weinig informatie te vinden is, staat er wel wie de regie in handen heeft. Ryan Murphy is de gekozen man en daardoor weten we nagenoeg zeker dat het om een Netflix productie gaat. De regisseur heeft namelijk een megadeal, van naar schatting 300 miljoen dollar, getekend bij de streamingdienst

De eerste vruchten van deze samenwerking zijn al op Netflix te vinden. In 2019 verscheen The Politician en sinds vandaag (1 mei) is ook Hollywood te streamen. Gezien de omvang van de deal is de kans zeer groot dat ook dit nieuwe Tiger King project van Ryan Murphy voor Netflix bedoeld is.

Joe Exotic acteur al bekend

Verder zien we op het productieschema nog een bekende naam staan, namelijk die van Rob Lowe. Hij is op dit moment de enige cast member die vermeld staat. De kans dat hij de rol van Joe Exotic op zich gaat nemen is nagenoeg zeker, want dit heeft Rob Lowe zelf al bekend gemaakt.

Drie weken geleden deelde de acteur bovenstaande foto van zichzelf verkleed als Joe Exotic. Inmiddels heeft hij deze post ook van een update voorzien. Hierin maakt Rob Lowe het volgende bekend: “Ryan Murphy and I will be developing our version of this insane story. Stay tuned!”

Nog meer Tiger King op Netflix

Het zou volkomen logisch zijn als Netflix aan een verfilming werkt, want de documentaire zelf was een ongekend succes. In de eerste vier weken keken maar liefst 64 miljoen mensen naar het bizarre verhaal van Joe Exotic. Al deze mensen hunkeren nu naar meer Tiger King en het lijkt erop dat ze dat ook gaan krijgen.

Lees ook: Tiger King: 23 bizarre dingen die je niet zag in de documentaire

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix werkt mogelijk aan Tiger King film en deze acteur speelt Joe Exotic
Sluiten