Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 5 mei 2020

Tiger King wordt tv-serie: Nicolas Cage speelt Joe Exotic

Met veel verbazing keken miljoenen mensen naar de meeste bizarre documentaire serie van dit moment: Tiger King. Netflix scoorde een monsterhit en dat bleef ook in Hollywood niet onopgemerkt. De strijd tussen Joe Exotic en Carole Baskin leent zich uitstekend voor een film of serie. Er stonden er al twee op de planning en daar is nu een derde bijgekomen. Met niemand minder dan Nicolas Cage als Joe exotic.

De Tiger King Joe Exotic is één van de meest excentrieke karakters die we ooit gezien hebben in true-crime documentaire. Een alles behalve gemakkelijke rol, maar als iemand het kan, dan is het Nicolas Cage. De 56-jarige acteur is één van de meest over-the-top acteurs die in Hollywood rondloopt. Hij excelleert wanneer hij op het randje van gestoord mag spelen en dat is in de rol van Joe Exotic zeker het geval.

Netflix showrunner komt met Tiger King serie

Verder is er nog niet veel bekend over deze Tiger King serie. Zo is er nog geen officiële titel bekendgemaakt en weten we ook niet waar of wanneer de serie te zien gaat zijn. Wat we wel weten is dat de serie met Nicolas Cage gebaseerd is op Joe Exotic: A Dark Journey Into the World of a Man Gone Wild. Dit is een artikel van Leif Reigstad dat in de Texas Monthly verscheen.

De Tiger King serie wordt geproduceerd door Imagine Television Studios en CBS Studios. Dan Lagana is aangesteld als schrijver en showrunner. De meest opvallende titel op het CV van deze scenarioschrijver is de Netflix serie American Vandal. Een parodie op true crime-documentaires zoals Making a Murderer die zeer goed ontvangen werd.

Nicolas Cage niet de enige Joe Exotic acteur

Deze serie met Nicolas Cage als Joe Exotic is zeker niet de enige Tiger King film/serie die op de planning staat. Zo is een serie met Kate McKinnon als Carole Baskin al een aantal maanden in ontwikkeling. Daarnaast werkt Ryan Murphy aan een Tiger King film met Rob Lowe als Joe Exotic. Deze gaat naar alle waarschijnlijkheid op Netflix verschijnen. Meer daarover en de eerste foto van Rob Lowe als Joe Exotic vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tiger King wordt tv-serie: Nicolas Cage speelt Joe Exotic
Sluiten