Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 12 mei 2020

Er komt meer Tiger King naar Netflix: Siegfried & Roy docu in de maak

De makers van Tiger King werken aan een nieuwe documentaire over het duo Siegfried & Roy. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Siegfried & Roy was een van oorsprong Duits duo, dat bestond uit de vrienden Siegfried Tyron Fischbacher en Uwe Ludwig Horn. Ze emigreerden (onafhankelijk van elkaar) naar Amerika. Siegfried was illusionist, Roy groeide op tussen de exotische dieren en kon daardoor ‘goed’ met ze kon omgaan. Deze twee aspecten werden gecombineerd en leverden de beroemde combinatie op van illusionisme en het gebruik van witte tijgers en leeuwen. En daar komen de makers van Tiger King natuurlijk om de hoek kijken.

De tijgerbeet tijdens Siegfried & Roy in The Mirage

Roy werd op 3 oktober 2003 aangevallen door een van zijn tijgers, die Mantecore heette. Tijdens een optreden in The Mirage beet de zeven jaar oude tijger hem in zijn schouder. Tijdens zijn vervoer naar het ziekenhuis zou Horn nog ‘Don’t harm the cat’ gezegd hebben. De zware verwondingen leidden ertoe dat het duo besloot nooit meer op te treden. Dit incident staat centraal in de nieuwe documentaire op Netflix.

tiger king, netflix, siegfried & roy, documentaire, docu, netflix
Siegfried & Roy, twee behoorlijk foute bazen (Afbeelding: AFP)

The Hollywood Reporter ontdekte dat Tiger King-crew bezig is met een nieuwe documentaire, nadat een van hun productiemedewerkers naar de redactie belde voor de contactgegevens van Chris Lawrence, een dierenverzorger die werkte voor de wereldberoemde show van Siegfried & Roy in Las Vegas. Lawrence heeft zijn twijfels bij de de uitleg die Horn zelf gaf over de aanval van de tijger.

Roy verklaarde in 2004 dat tijger Mantecore hem wilde, nadat hij een zenuwinzinking had gekregen op het podium. Lawrence beweert in een interview echter dat de dompteur in die periode steeds minder tijd met zijn tijgers doorbracht, waardoor hij ze niet meer onder controle had.

Het oorspronkelijke idee van Netflix-docu Tiger King

In de nieuwe documentaire willen de makers van Tiger King zich weer meer richten op het gebruik van roofdieren voor entertainmentdoeleinden. Eerder verklaarde regisseur Eric Goode al dat dit ook de bedoeling was voor Tiger King. De aandacht verschoof tijdens de productie echter naar de excentrieke tijgerfokker Joe Exotic en de vete met dierenrechtenactiviste Carole Baskin. Lees hier meer over de razend populaire documentaireserie.

Wanneer de nieuwe documentaire over Siegfried & Roy op Netflix verschijnt, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Er komt meer Tiger King naar Netflix: Siegfried & Roy docu in de maak
Sluiten