Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Joker en meer in eerste trailer Zack Snyder’s Justice League

Justice League stelde fans in 2017 teleur. Wat een inkoppertje had moeten zijn, een antwoord op The Avengers, werd een matige aangelegenheid. Nu krijgt regisseur Zack Snyder nog een kans. Na jaren aan gesmeek van fans krijgt hij op HBO Max de kans om zijn eigen visie voor de film uit te voeren.

Snyder moest de productie van Justice League destijds verlaten wegens het overlijden van zijn dochter. Joss Whedon nam de touwtjes over. Tot het grote ongenoegen van Snyder veranderde Whedon de film echter grotendeels.

Zack Snyder’s Justice League

Op 18 maart krijgen fans alsnog te zien wat de plannen waren van Zack Snyder. Dan komt zijn vier uur durende versie van Justice League naar streamingdienst HBO Max. Vier uur ja. Fans kunnen dus rekenen op een hoop nooit eerder vertoonde beelden. Snyder heeft tevens ook nieuwe scènes opgenomen met Henry Cavill, Ben Affleck en Jared Leto.

Ja, na al het gedoe rondom de Joker-film met Joaquin Phoenix keert Leto toch nog een keer terug. Vorige week werd al onthuld dat de clown er heel anders uitziet dan in Suicide Squad. Goed nieuws: nu kun je hem echt in actie gaan zien. Warner Bros. heeft namelijk de allereerste volledige trailer uitgebracht voor Zack Snyder’s Justice League.

Jared Leto probeerde Joker film Joaquin Phoenix te saboteren

Joker en nieuwe gezichten

Het wordt meteen duidelijk dat Snyder een hele andere toon neerzet. Grimmiger, donkerder. We krijgen nieuwe beelden van Cyborg en Superman te zien, maar Snyder en Warner Bros. weten waar de fans het meest naar uitkijken: Jared Leto’s tweede kans om te imponeren als de Joker. Die krijg je dan ook pas aan het einde van de trailer te zien.

Ook een aangename verrassing: Darkseid. Hij zou de grote schurk worden voor de opvolger van Justice League. Dankzij Snyder’s nieuwe versie van de film krijgen we hem echter al in de eerste film te zien. Één ding is vooral duidelijk: Snyder maakt korte metten met Whedon’s Marvel-achtige sausje, en keert voor goed terug naar de omnieuze en serieuze toon van zijn eerdere films.

En Nederland dan?

Hopelijk is het uiteindelijke resultaat ook daadwerkelijk beter dan het origineel. Dat hebben de fans wel verdiend na jaren aan geduld. Met een beetje geluk doet de nieuwe cut het zo goed dat er alsnog een tweede Justice League komt. Of moeten we dat dan de derde Justice League gaan noemen…

Juich echter niet te vroeg, want er is nog een klein probleem: HBO Max bestaat nog niet in Nederland. De streamingdienst komt naar Europa, maar we weten nog niet precies wanneer. Hopelijk komt daar snel verandering in, zodat ook Nederlandse fans de Justice League in hun volle glorie kunnen gaan aanschouwen!

HBO MAX naar Nederland: dit is het aanbod van de Netflix-concurrent

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.