Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 4 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

HBO MAX naar Nederland: dit is het aanbod van de Netflix-concurrent

Netflix heeft er een concurrent bij en niet de minste. HBO MAX komt naar Europa en dus ook naar Nederland. Het aanbod barst van de briljante content. Dit kun je verwachten.

Het wordt drukker en drukker in streamingland. Naast Netflix heb je de keuze uit Videoland, Disney+, Cinemember, Amazon Prime en zo kunnen we nog even doorgaan. Nieuw is straks HBO MAX, een grote speler.

HBO MAX naar Nederland

Via Ziggo Movies & Series XL kon je in Nederland al een gedeelte van de content van HBO bekijken. Zo werd Game of Thrones massaal bekeken via deze streamingservice van Ziggo. Maar het is tijd voor een nieuw era, waarin jij series als The Undoing kunt kijken.

AT&T en WarnerMedia hebben hun plannen voor 2020 onthuld en de uitrol van HBO MAX in Europa is daar onderdeel van. De Netflix-concurrent is in mei 2020 gelanceerd in de Verenigde Staten, waar de teller met abonnees na Q3 volgens Variety al op 28,7 miljoen stond. De volgende stap is globale dominantie.

Het aanbod van de Netflix-killer

HBO MAX wordt in 2021 uitgerold in Europa, de exacte datum van de lancering in Nederland is nog niet bekend. Je kunt je in ieder geval voorbereiden op een krankzinnig aanbod. Denk naast nieuwe series als House of The Dragon, The Undoing en Euphoria ook aan briljante bestaande content, zoals Joker en andere Warer Bros.-films. Ook South Park, The Fresh Prince of Bel-Air (inclusief de reünie), Game of Thrones, Watchmen, Westworld, The Sopranos, True Detective en nog een oneindige reeks bekroonde series kijk je straks via de streamingdienst. En dan is er nog een bizarre lijst met HBO MAX Originals die al gemaakt zijn en op de planning staan. Bekijk hier het volledige aanbod.

Ander nieuws is dat HBO MAX de bioscoopwereld op de kop zet en grote blockbusters als Wonder Woman 1984 en Matrix 4 nagenoeg direct naar de streamingdienst brengt. Daarover lees je meer in dit artikel. Hoe gaat Netflix op dit bombardement reageren? We gaan het zien in 2021.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
HBO MAX naar Nederland: dit is het aanbod van de Netflix-concurrent
Sluiten