Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Jared Leto probeerde Joker film Joaquin Phoenix te saboteren

Vorige week wist het doorgaans zeer betrouwbare The Hollywood Reporter al te melden dat Jared Leto niet blij was met de nieuwe Joker film. Hij vertolkte dezelfde rol als Joaquin Phoenix in het belabberde Suicide Squad.

Jared Leto: ex-Joker

De 30 Seconds to Mars zanger rekende erop dat hij in het gehele DC-universum op het witte doek The Joker zou blijven. In plaats daarvan besloten Warner Bros. en regisseur Todd Phillips Joker als een losstaande film te behandelen. Oftewel, met een nieuwe cast. Philips klopte niet bij Leto aan, maar bij Phoenix.

Dat Jared Leto daar niet zo vrolijk van wordt, kunnen we begrijpen. Maar nu meldt The Hollywood Reporter dat de acteur nog veel verder ging. Hij probeerde via zijn muziekmanager, Irving Azoff, de film te saboteren. Een betrouwbare bron meldt dat Leto wilde dat het moederbedrijf van Warner Bros. de film zou schrappen.

Zijn manager kreeg de opdracht om het hoofd van dat moederbedrijf te contacteren, en het af te handelen. Daarnaast klaagde Leto verbitterd tegen zijn agenten bij CAA, een talentbureau in Los Angeles. Azoff heeft het telefoontje naar verluidt nooit gepleegd, en Joker draait nu (met gigantisch succes) in de bioscoop.

Bron: ANGELA WEISS / AFP Joker Jared Leto
Jared Leto Bron: ANGELA WEISS / AFP

Plannen van Warner Bros.

Leto en zijn manager werken sindsdien niet meer samen. Ook bij CAA is Leto vertrokken, nadat hij volgens interne bronnen door vier verschillende teams was gebrand. Je merkt het al: Leto is niet de makkelijkste klant.

Kamp Leto ontkent dit alles overigens, dus neem dit nieuws met een gezonde korrel zout. The Hollywood Reporter is echter niet zomaar een roddelblaadje, dus de kans dat dit alles klopt is groot.

Jared Leto zou op een gegeven moment zijn eigen solo-film als Joker krijgen, totdat Philips en Phoenix met hun eigen plan kwamen. Toen besloot Warner Bros. voor de plannen van Philips te kiezen en werd het project met de 30 Seconds to Mars zanger gecanceld.

Volgens insiders was het bedrijf tevens het gedrag van Leto zat, die extreem ver ging tijdens de opnames van Suicide Squad om zich helemaal in te leven. Hij stuurde onder andere een dood varken naar zijn medespelers.

Het plan voor Joker was echter een groot risico, waardoor de studio naar verluidt hoopte dat het kleine budget Philips af zou schrikken.

Aan de kant van Warner Bros. werden maatregelen getroffen om de schade van een mogelijke flop te beperken. Die maatregelen zorgen er nu Joker een enorm succes is echter voor dat de studio honderden miljoenen dollars misloopt, zoals je hier kunt lezen.

Verder weg dan ooit

De woordvoerder van Leto kan in ieder geval bevestigen dat de acteur nog steeds met plezier samenwerkt met Warner Bros.

Op dit moment wordt Little Things gefilmd, een nieuwe film van John Lee Hancock met naast Leto ook Rami Malek en Denzel Washington. Een toekomst waarin we de Joker uit Suicide Squad op het witte doek terug gaan zien, lijkt echter verder weg dan ooit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

THR

Reageer op artikel:
Jared Leto probeerde Joker film Joaquin Phoenix te saboteren
Sluiten