Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 2 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Pixar’s Luca-trailer zit vol gelijkenissen met Call Me By Your Name

Luca is de Pixar-opvolger van Soul. Maar de film doet vooral denken aan Call Me By Your Name (2017). Niet alleen het plot, maar ook de trailer toont gelijkenissen die nauwelijks te ontkennen zijn.

In de nieuwe Pixar-film staat de vriendschap tussen Luca en Alberto centraal. De twee jongens beleven de zomer van hun leven aan de Italiaanse kust. Klein probleem: het zijn beiden zeemonsters uit een andere wereld, die hun geheime identiteit op alle manieren proberen te verbergen. Ze veranderen in zeemonsters als ze water aanraken, iets wat de mensen in het vissersdorpje waarin ze leven nooit zouden accepteren. Lees hier meer over de film.

Trailer Luca vs. Call Me By Your Name

Call Me By Your Name, met Timothée Chalamet en Armie Hammer in de hoofdrol, gaat eveneens over een vriendschap tussen twee mannen. Deze mondt uiteindelijk uit in een romance. Of dat in Luca het geval is, wordt in de eerste trailer in het midden gelaten.

Regisseur Enrico Casarosa, die net als Call Me By Your Name-regisseur Luca Guadagnino (what’s in a name?) opgroeide aan de Italiaanse riviera, zegt tegen Entertainment Tonight dat het om een coming-of-age-verhaal gaat, over de banden van jeugdvriendschappen. “Bij veel mensen ontstaan belangrijke vriendschappen juist in de tijd dat ze de grenzen van het gezin verlaten. Deze vriendschappen zijn vaak bepalend voor iemands identiteit. Wat ben jij? Wat ben je niet?”, aldus Casarosa.

De gelijkenissen tussen beide films

Kijkend naar de eerste en prachtig geanimeerde trailer, spotten oplettende kijkers behoorlijk wat gelijkenissen tussen Luca en Call Me By Your Name. En kijkend naar de naast elkaar gelegde beelden, vallen bepaalde paralellen inderdaad moeilijk te ontkennen.

call me by your name, luca, pixar, gelijkenissen, overeenkomsten, film
(Afbeelding: Pixar / Sony Pictures Classics)

De nieuwe Pixar-film Luca komt 17 op juni uit. Call Me By Your Name is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.