Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Games 2 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

PlayStation 5 binnenkort weer verkrijgbaar bij deze webwinkel

Inmiddels is duidelijk geworden dat de PlayStation 5 droogte nog wel even aan gaat houden. De kans dat je de nieuwe console dit jaar op een beetje normale manier kunt kopen, wordt steeds kleiner. De enige manier om een PS5 te bemachtigen, is door te blijven loeren. En het is verstandig om deze week je vizier op Coolblue te richten.

De welbekende webwinkel heeft zelf bekendgemaakt dat er binnenkort weer wat gaat gebeuren. Er gingen al lange tijd geruchten rond dat meerdere winkels in Nederland een nieuwe lading zouden krijgen. Nu weten we het nagenoeg zeker.

PlayStation 5-voorraad weer aangevuld

Het officieel Twitter-account van Coolblue heeft gereageerd op het nieuws dat er een nieuwe PlayStation 5-drop is geweest, of binnenkort gaat komen. In de tweet onthult Coolblue dat ze opnieuw met een lotingsysteem gaan werken. Verder raad de webwinkel PlayStation 5-jagers aan om de website van Coolblue de aankomende dagen goed in de gaten te houden.

Coolblue gaat dus opnieuw met een lotingsysteem werken. Dit werd ook gedaan toen de PlayStation 5 voor het eerst aankwam in Nederland. Dat was rond Sinterklaas en dus werd er een ludieke actie aan gehangen. Of Coolblue opnieuw een tegenpresatie verwacht of dat het gewoon op inschrijving gaat, is nog niet duidelijk.

Coolblue gaat loten

Het is ook nog lastig te zeggen hoeveel kans je maakt. Bij de vorige loting waren er veel meer deelnemers dan beschikbare PS5-consoles. De kans dat dit opnieuw zo gaat zijn is zeker aanwezig. Toch is er ook hoop. Volgens geruchten is de lading die Coolblue heeft binnengekregen een stuk groter dan de voorgaande keer. Er wordt zelfs gesproken over 2.000 exemplaren.

PlayStation 5-tekort gaat volgens Sony CEO langer duren dan verwacht

Dat is een behoorlijk aantal, maar het aantal deelnemers zal ongetwijfeld een stuk hoger liggen. De kans dat je een PlayStation 5 gaat bemachtigen is dus niet heel groot. Een voordeel is wel dat je niet de hele dag de webshop hoeft te refreshen om er als eerste bij te zijn.

Het PlayStation 5-tekort

Gewoon wanneer het jou uitkomt een PlayStation 5 bestellen en ‘em dan de volgende dag in huis krijgen, zit er voorlopig niet in. Maar hoe komt het dat er zo’n tekort is aan PS5 consoles? We vroegen het hier aan een analist.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.