Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Games 24 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

PlayStation 5-tekort gaat volgens Sony CEO langer duren dan verwacht

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat het kopen van een PlayStation 5 alles behalve eenvoudig is. De nieuwe consoles van Sony is ongekend populair en de voorraad minimaal. Hierdoor is er een flinke schaarste en zijn alle (online) schappen helemaal leeg. Helaas gaat dat volgens de CEO van Sony Interactive Entertainment voorlopig ook zo blijven.

Jim Ryan had onlangs een aantal interviews met Amerikaanse media. Het beeld wat de Sony Interactive Entertainment CEO (beter bekend als de PlayStation baas) schetst is niet bepaald positief. De tekorten waar Sony momenteel mee kampt, zullen in ieder geval aanhouden tot de tweede helft van 2021. Volgens Jim Ryan zal dit probleem pas vanaf de zomer minder worden.

Sony SEO heeft slecht nieuws

De Sony CEO legt ook uit waardoor deze situatie is ontstaan. Het PlayStation 5 tekort heeft twee voornaamste oorzaken. Allereerst de vraag. Deze blijkt groter dan Sony vooraf verwacht had. Toch is dit niet de hoofdoorzaak. Daarvoor moeten we vooral naar de leveranciers kijken. Chipfabrikanten kunnen de vraag momenteel niet aan. Daar hebben ook andere techbedrijven en autofabrikanten flink last van.

Dit wordt ook bevestigd door chipfabrikanten zelf. Zo liet de CEO van technologiebedrijf AMD begin deze maand weten dat hun productie-afdeling de vraag niet aankan. Momenteel zijn ze bezig met het opschalen van de productie van PlayStation 5-onderdelen, maar dit heeft tijd nodig. Ook AMD liet weten dat de tekorten vanaf hun kant tot de zomer zullen aanhouden.

Zwarte Playstation 5 scoren? Bedrijf daagt Sony uit

Gelukkig heeft de CEO van Sony ook nog wat positief nieuws. Hoewel de tekorten voorlopig nog zullen aanhouden, zal het in de komende maanden wel beter worden. Ryan verwacht dat er iedere maand meer PlayStation 5 consoles van de band zullen rollen. Dus mocht je nog steeds op jacht zijn, dan wordt de kans dat je er eentje gaat scoren steeds groter.

Meer PlayStation 5 problemen

Toch blijft het perspectief voor 2021 redelijk somber. Zo kan Ryan niet garanderen dat iedereen voor de feestdagen (kerst) een PlayStation 5 in huis heeft. Er is simpelweg geen korte termijn oplossing om aan de grote vraag te voldoen. Dat is slecht nieuws voor iedereen die nog geen PlayStation 5 heeft, maar ook mensen die de console al wel hebben kregen deze week slecht nieuws. De controller blijkt namelijk een schrikbarend korte levensduur te hebben.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.