Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Games 2 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

PlayStation 5-leverancier onthult hoe lang het PS5-tekort nog gaat duren

Check je iedere dag alle winkels in de hoop een PlayStation 5 te scoren? Dan hebben we minder leuk nieuws voor. De kans is groot dat je dit voorlopig moet blijven doen. Volgens een belangrijke leverancier van Sony gaat het namelijk nog wel even duren voordat het PlayStation 5-tekort opgelost is.

Zo heeft Lisa Su bekendgemaakt tijdens een financiële briefing. Zij is de CEO van technologiebedrijf Advanced Micro Devices, beter bekend als AMD. Dit bedrijf produceert voornamelijk microprocessoren en videokaarten. De producten van AMD vind je in computers, smartphones en zelfs in de nieuwste Tesla. Maar ook in de PlayStation 5.

PlayStation 5 tekort blijft nog wel even

Het zijn dan ook mooie tijden voor AMD. Hun processoren en videokaarten vliegen over de toonbank. Dit is vooral terug te zien in de financiële cijfers. Zo boekt het bedrijf momenteel een mega-omzet. Over inkomsten valt dus niet te klagen, maar door dit succes komt er ook een probleem aan het licht. De productie-afdeling kan deze vraag namelijk niet aan.

Hierdoor is er een tekort ontstaan en moet Sony wachten op onderdelen voor de PlayStation 5. Momenteel wordt er volgens Lisa Su hard gewerkt aan een oplossing. Zo worden in de aankomende maanden een aantal nieuwe productielijnen opgezet. Hierdoor neemt de productiecapaciteit flink toe en is AMD beter voorbereid op de enorme vraag naar hun chips.

PlayStation 5 Bol.com
De PlayStation 5 controller. (Afbeelding: Sony)

Dat is positief nieuws, maar dit kost uiteraard wel tijd. De verwachting is dat de productieproblemen bij AMD ervoor gaan zorgen dat de PS5 voorlopig nog een schaars goed blijft. De verwachting is dat begin deze zomer de gaten bij AMD dicht zijn getrokken. Dit betekent dat het tekort aan PlayStation 5 consoles nog minstens tot de tweede helft van 2021 gaat duren.

Voorlopig blijft de schaarste

Dit betekent overigens niet dat je tot die tijd kansloos bent om een PlayStation 5 te scoren. Er komen namelijk nog wel ladingen binnen, het zijn er alleen niet veel. Het is daarom belangrijk om goed op je hoede te zijn. Schrijf je bijvoorbeeld in bij winkels zoals Bol.com. Je krijgt dan bericht als de PlayStation 5 weer voorradig is.

Lees ook: PS5 uitverkocht? Tesla heeft een peperdure oplossing voor je

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.