Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 2 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Wakanda Forever: Black Panther-regisseur werkt aan series voor Disney+

Disney heeft al beloofd om de vorig jaar overleden Chadwick Boseman niet middels CGI terug te brengen. Toch hoeven fans voorlopig nog geen afscheid te nemen met de wereld van Black Panther. Regisseur Ryan Coogler filmt later dit jaar niet alleen een vervolgfilm, maar werkt ook aan een Wakanda-serie voor Disney+.

Dat maakte de regisseur deze week bekend middels een statement. Coogler heeft met zijn productiebedrijf Proximity Media een televisiedeal gesloten met Disney voor de komende vijf jaar. Oftewel, je kunt op nog veel meer Marvel-series van zijn hand rekenen.

Grote samenwerking Disney+

“Het is een eer om samen te werken met The Walt Disney Company”, zei Coogler in een verklaring. “Werken met hen aan Black Panther was een droom die uitkwam. Als fervente televisiekijkers zouden we niet gelukkiger kunnen zijn om onze televisie-business te lanceren met Bob Iger, Dana Walden en alle geweldige studio’s onder de Disney-paraplu. We kijken ernaar uit om via de Disney-platforms te leren, te groeien en een relatie op te bouwen met publiek over de hele wereld. ”

Dat hij naast de Wakanda-serie meer Marvel-series gaat maken, is nu al duidelijk door dit deel van zijn statement: “We zijn vooral verheugd dat we onze eerste sprong gaan wagen met Kevin Feige, Louis D’Esposito, Victoria Alonso en hun partners bij Marvel Studios, waar we nauw met hen zullen samenwerken aan MCU-shows voor Disney +. We zijn al betrokken bij een aantal projecten die we niet kunnen wachten om te delen. ”

Meer, meer, meer

Shows. Meervoud dus. Gezien de recente barrage aan aangekondigde Marvel- en Star Wars-shows die naar de streamingdienst komen is dat ook wel nodig. Analisten hebben in de afgelopen maanden al meermaals geconcludeerd dat Disney+ nog best wel eens Netflix zou kunnen inhalen.

Voorlopig zal Disney de content-aanvoer dus blijven opvoeren, en daar is content voor nodig. Veel content.

Black Panther Wakanda
Ryan Coogler op de set van Black Panther (Afbeelding: Marvel Studios)

Black Panther en Wakanda

Maar goed, terug naar Ryan Coogler. We weten verder nog niks over het Disney+-project van de 34-jarige regisseur. Enkel dat de show zich afspeelt in “het koninkrijk van Wakanda.” Coogler kan een hoop kanten op. Gaan we naar Wakanda na Black Panther II? Of wordt de show juist een prequel waarin de eerste Wakandans Vibranium ontdekken? Of gaan we kennismaken met een jonge T’Challa?

Mits goed uitgevoerd kan een dergelijke show in ieder geval de films verrijken. Voorlopig, tot er meer nieuws is, moeten we het maar doen met lege PR-quotes:

“Ryan Coogler is een bijzondere verhalenverteller wiens visie en bereik hem tot een van de meest opvallende filmmakers van zijn generatie hebben gemaakt”, aldus Bob Iger, Executive Chairman van The Walt Disney Company. “Met Black Panther bracht Ryan een baanbrekend verhaal en iconische personages tot leven op een echte, betekenisvolle en gedenkwaardige manier, waardoor een keerpunt op cultureel gebied werd gecreëerd. We zijn verheugd om onze relatie te versterken en kijken ernaar uit om meer geweldige verhalen te vertellen met Ryan en zijn team. “

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.