Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Televisie 2 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Zondag met Lubach deelt eerste opwarmer voor allerlaatste seizoen

We hebben het even zonder moeten doen, maar dit weekend is het dan eindelijk zover: de terugkeer van Zondag met Lubach. De ongekend populaire satirische nieuwsshow is vanaf zondag 7 februari weer te zien bij NPO 3. Om alvast in de stemming te komen, is er nu alvast een kleine opwarmer gedeeld op YouTube.

In deze video van iets meer dan een minuut gaan we terug in de tijd. Terug naar 2014. Het jaar waarin Arjen Lubach zijn debuut maakt in het toen nog grotendeels onbekende Zondag met Lubach. Vervolgens rollen we verder richting het heden en zien we hoe de show door de jaren heen veranderd is. En dat is eigenlijk niet heel veel. Arjen is een beetje ouder geworden, het decor is wat aangepast en de beeldkwaliteit is beter. Verder is alles hetzelfde gebleven. Gelukkig maar.

Het dertiende seizoen Zondag met Lubach

Ook na twaalf seizoenen is het concept van ZML nog steeds ijzersterk. Mensen hunkeren naar satire en zoeken een frisse blik op alles wat gebeurt in de wereld. Arjen Lubach doet beiden beter dan wie dan ook. Dat is ook terug te zien in de kijkcijfers. Zondag met Lubach is één van de populairste programma’s van de publieke omroep. Vooral in het rare jaar 2020 keek een recordaantal kijkers naar Arjen Lubachs visie op de wereld.

Daar gaat de host van de show aankomende zondag dus weer mee beginnen. Dat was in eerste instantie eigenlijk niet de bedoeling. Arjen Lubach was namelijk van plan om er na twaalf seizoenen een punt achter te zetten. Gelukkig is hij teruggekomen op die beslissing om toch nog even de tweede kamer verkiezingen mee te pakken. Arjen Lubach zal dus voornamelijk gaan optreden als een soort stemwijzer, maar de verwachting is dat ook andere belangrijke onderwerpen (zoals corona) weer aan bod gaan komen.

Laatste keer ZML

Dat is goed nieuws voor fans van Zondag met Lubach, maar wel met een donker randje. Na seizoen dertien is het namelijk voorbij met ZML. Waarom Arjen Lubach heeft besloten om te stoppen met de populaire show kun je hier lezen. Ook stelt hij je meteen gerust, want dit betekent niet dat je favoriete ‘hofnar van de NPO’ van de buis gaat verdwijnen. Arjen Lubach komt terug, maar dan in een andere vorm.

Wanneer begint Zondag met Lubach weer?

Wat dat gaat worden, zien we vanzelf. Voor nu richten we ons gewoon op aankomende zondag (7 februari). Dan begint namelijk het dertiende seizoen van Zondag met Lubach. Dus zorg dat je televisie om 21:15 op NPO 3 staat. Mocht in de tussentijd de verveling toeslaan? Bekijk dan hier de tien beste Zondag met Lubach-items van 2020.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.