Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 19 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Arjen Lubach stopt om deze begrijpelijke reden met Zondag met Lubach

Begin dit jaar verbrak hij record naar record en gingen zijn items met grote regelmaat viral. Hij sloopte RUMAG, maakte gehakt van hypocrieten Italianen, zorgde meerdere malen voor ophef rondom de coronacrisis en scoorde ook nog een lekkere hit met MEROL. Na zo’n successeizoen zou je denken dat Zondag met Lubach nog lang niet klaar is, helaas denkt Arjen Lubach daar zelf heel anders over.

In zijn nieuwe boek Stoorzender zegt Arjen Lubach namelijk dat hij gaat stoppen met Zondag met Lubach. De presentator geeft na meerdere negatieve ervaringen geen interviews meer en kiest ervoor om via een boek zijn verhaal te doen. Stoorzender ligt vanaf vandaag in de winkels en zorgt dus nu al voor een hoop ophef.

Zondag met Lubach stopt

Arjen Lubach schrijft dat het programma in zijn huidige vorm tegen grenzen aanloopt. In Zondag met Lubach worden binnen een half uur een aantal actuele thema’s besproken en is er altijd één groot onderwerp. Volgens Arjen Lubach is er slechts een beperkt aantal zware onderwerpen die die zich lenen voor twintig minuten boosheid en verontwaardiging. Hierdoor heeft het programma niet het eeuwig leven.

Tot deze conclusie kwam Arjen Lubach vorig jaar al, maar hij had nog een contract voor drie seizoenen. Twee daarvan zijn nu achter de rug (najaar 2019 en voorjaar 2020) en we hebben er dus nog eentje voor de boeg (najaar 2020). Als het aan de presentator zelf ligt, is het daarna afgelopen met Zondag met Lubach.

Hét hoogtepunt van afgelopen seizoen Zondag met Lubach:

Dat is voor alle fans enorm jammer, maar je hoeft nog geen definitief afscheid te nemen van Arjen Lubach. Hij laat namelijk ook weten dat hij verder wil met het team achter Zondag met Lubach. De kans is dus zeer groot dat we straks nog steeds kunnen genieten van top satire, maar dan in een ander programma.

Arjen Lubach komt zeker terug

Die kans zal hij ongetwijfeld ook gaan krijgen bij de VPRO. De oproep heeft al laten weten dat ze het juist geweldig vinden dat Arjen Lubach zich keer op keer weer opnieuw weet uit te vinden en met nieuwe ideeën komt. Zondag met Lubach komt na het volgende seizoen dus naar alle waarschijnlijkheid tot zijn einde, maar Arjen Lubach zelf zijn we gelukkig nog lang niet vanaf.

Lees ook: Arjen Lubach steekt de draak met mensen die ‘doorslaan’ in BLM kwestie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Arjen Lubach stopt om deze begrijpelijke reden met Zondag met Lubach
Sluiten