Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 2 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Teaser: Netflix schakelt Marvel-talent in voor brute Pacific Rim-serie

De eerste Pacific Rim was een heerlijke achtbaanrit. Guillermo del Toro zette een wereld neer waarin de mensheid terugvecht tegen gigantische monsters door enorme robots te bouwen. Robots waar je in kunt gaan zitten als piloot. De film combineerde het beste van anime en klassieke kaiju met moderne Hollywood-effecten.

Juist daarom was het zo’n tegenvaller toen de tweede film een ongeinspireerde sequel bleek te zijn. Zonder del Toro, en zonder de elementen die de eerste Pacific Rim juist zo sterk maakten. Hopelijk kunnen we die vieze nasmaak weg gaan wassen met Pacific Rim: The Black.

Pacific Rim: The Black

Dat is een gloednieuwe animatieserie die naar Netflix komt. Daarvoor heeft de streamingdienst grote namen ingeschakeld. The Black heeft als showrunners namelijk Craig Kyle (Thor: Ragnarok) en Greg Johnson (X-Men: Evolution).

De animatieserie brengt Pacific Rim terug naar Australië. Grote monsters (kaiju) hebben het continent compleet overrompeld. Een broer en een zus lappen een oude, kapotte Jaeger op en besluiten terug te vechten, met als uiteindelijke missie om hun vermiste ouders op te sporen. Jaegers zijn de grote robots uit de films.

Pacific Rim: The Black is niet de enige animatieserie die Netflix samen met Legendary Pictures ontwikkelt. Onlangs kondigde het bedrijf namelijk nog twee op Kong: Skull Island en Tomb Raider gebaseerde anime aan. Anime die door Amerikanen in Amerika geanimeerd wordt, dus de term wordt door het bedrijf vrij… losjes toegepast.

Teaser onthult controversieel stijltje

Maar eerst is het dus tijd voor Pacific Rim: The Black, die wel in Japan geanimeerd wordt. Deze week is er eindelijk bekendgemaakt wanneer de show naar Netflix komt: op 4 maart al. De onderstaande teaser geeft alvast een voorproefje en kaart meteen het grootste ‘probleem’ van dit project aan: de stijl.

Bij anime denk je waarschijnlijk aan het beste wat Japanse animatie te bieden heeft. In 2D dus. Netflix schakelt opnieuw Polygon Pictures in voor een 3D CGI-stijltje dat anno 2021 nog steeds zeer controversieel is. De een ziet het als de volgende stap van animatie, de ander vindt het een tenenkrommend alternatief voor 2D.

Met Knights of Sidonia heeft Polygon Pictures al op Netflix bewezen dat ze een sterke serie neer kunnen zetten, maar het blijft even slikken. Op 4 maart gaan we ontdekken of ze de sceptici eindelijk voor goed kunnen overtuigen…

Polygon Pictures

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.