Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 2 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Sonic Prime: Netflix kondigt explosieve serie over Sega-icoon aan

Netflix komt na de succesvolle Sonic The Hedgehog-film van vorig jaar met een gloednieuwe serie over het iconische gamepersonage: Sonic Prime.

Disney+ profiteert flink van The Clone Wars en Rebels. Fans van The Mandalorian duiken na dat Star Wars-avontuur massaal in de animatieseries van Dave Filoni. Series waar je wel even over doet, en waardoor je als abonnee dus blijft hangen. Ideaal en zeer lucratief voor Disney.

Netflix gaat voor animatie

Netflix zet aan de andere kant ook flink in op animatie. Grimmig en volwassen film- en gamefranchises omtoveren tot animatieseries lijkt dé strategie van dit jaar. Van Kong: Skull Island en Tomb Raider tot Pacific Rim: de streamingdienst heeft aardig wat animatieseries voor volwassenen in de pijplijn zitten.

De gekozen animatiestijl en de kwaliteit daarvam valt lang niet altijd in de smaak, maar het uitbaten van bestaande populaire franchises is een no-brainer. Voor de bovengenoemde series laat Legendary Pictures Netflix rustig zijn gang gaan.

Sonic Prime

Dat is niet de enige samenwerking die de streamingdienst op animatiegebied heeft lopen. Netflix heeft namelijk officieel aangekondigd dat er in 2022 een gloednieuwe Sonic-serie naar Netflix komt, in samenwerking met Sega. Ja, Sonic the Hedgehog, het iconische gamepersonage dat in 2020 een comeback van jewelste maakte met een animatiefilm. Je weet wel, die film die uitgelachen werd na de eerste trailer, waarna het design van Sonic aangepast werd.

De animatieserie gaat Sonic Prime heten en wordt geproduceerd door Wild Brain (Inspector Gadget) en Man of Action (Big Hero 6). De show zal in de eerste instantie uit 24 afleveringen bestaan. Netflix en Sega beloven een “avontuur met een hoog octaangehalte waarin het lot van een vreemd nieuw multiversum in Sonic’s gehandschoende handen rust.”

Logo

Ja, na Marvel gaat ook Sonic vrolijk zijn eigen multiverse induiken. Dominique Bazay, Director of Original Animation bij Netflix is al fan sinds zijn jeugd: “Sonic is een geliefd personage en heeft een speciale plaats in ieders hart, inclusief het mijne. Ik heb als kind vele uren doorgebracht met de blauwe blur en het is een voorrecht om dit personage dat iedereen kent en liefheeft mee te mogen nemen in een gloednieuw avontuur met Netflix – eentje waar een generatie trouwe fans en gloednieuwe fans over de hele wereld van kan genieten. ”

Verder is er voorlopig nog niks bekend over Sonic Prime, naast het onderstaande logo. Hopelijk krijgen we later in het jaar de eerste bewegende beelden te zien.

Netflix

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.