Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Omgekeerde wereld: Netflix steekt Tomb Raider en King Kong in nieuw jasje

Bij anime denk je (hopelijk) aan series als Pokémon en Naruto, of recentere hits als Demon Slayer en Attack on Titan. Oftewel, Japanse cartoons. Dat er aan de term anime een bepaalde hype en veelbelovende volwassen indruk kleeft, heeft Netflix echter goed door.

Te goed, misschien. De streamingdienst noemt daarom tegenwoordig namelijk praktisch elke volwassen cartoon anime. Zolang het niet voor kinderen gemaakt is en ietwat grimmig en/of serieus qua toon is, plakt Netflix direct het labeltje anime erop. Ook als de serie in kwestie gewoon in Amerika is gemaakt. Kijk maar naar Castlevania.

Amerikaanse anime van Netflix

Boeien, zou je denken, maar helaas weet het bedrijf vaak niet het niveau aan te tikken van Japanse animatie. Dat blijft toch een vak apart. Castlevania was en is nog steeds een pareltje, maar kan zich wat de technische kant betreft, de animatie, niet consistent meten met het beste wat Japan te bieden heeft.

Dat betekent echter niet dat Powerhouse Animation Studio het niet blijft proberen. Die studio, verantwoordelijk voor Netflix Originals Blood of Zeus, Seis Manos en dus Castlevania, komt namelijk met anime gebaseerd op King Kong en Tomb Raider.

Tomb Raider en Skull Island

Ja, dat lees je goed: Netflix komt met een King Kong-anime. Beide series worden ontwikkeld in samenwerking met Legendary Pictures. De Kong-anime gaat Skull Island heten, de geanimeerde avonturen van Lara Croft krijgen de simpele doch doeltreffende titel Tomb Raider. Niks meer aan doen.

Skull Island gaat over de crew van een boot, die gestrand zijn op Skull Island. De meest gevaarlijke plek op aarde. Een mysterieus eiland vol prehistorische monsters, waaronder Kong. Dat klinkt praktisch exact als het plot van de gelijknamige film. Skull Island wordt geschreven door Brian Duffield, bekend van Underwater en The Babysitter.

Nog even geduld

Tomb Raider gaat verder waar de succesvolle reboot-trilogie aan games ophield, met nieuwkomer Tasha Huo als verantwoordelijke voor het script. Verder is er over beide series praktisch niks bekend. Netflix en Legendary Pictures hebben enkel de samenwerking aangekondigd, dus het kan best nog wel eens 2022 worden voor we de eerste bewegende beelden gaan zien.

Als die ook maar in de buurt weten te komen van de onderstaande glorie, dan hoor je ons niet klagen! Oh ja, en als je liever Kong in ‘live-action’ in actie ziet, dan kun je de trailer van Godzilla vs. Kong checken.

🎇Genre-ontstijgend, hard en mooi: 8 x de beste anime op Netflix

Netflix

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.