Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

HBO gaat Netflix achterna met nóg een Game of Thrones-spinoff

The Hollywood Reporter is deze week on fire. Het journalistieke magazine stond altijd al bekend om haar scoops en bronnen binnen grote studio’s, maar deze week was het helemaal raak. Blijkbaar is iemand binnen Warner Bros. vrolijk informatie aan het delen. Waaronder over onaangekondigde Game of Thrones-projecten.

Begin deze week ontdekte het magazine namelijk dat er een Harry Potter-serie naar HBO Max komt. Groot nieuws, want fans kunnen al sinds de laatste film niet meer wachten om terug te keren naar de magische wereld van Zweinstein en de avonturen van Potter, Hermelien en Ron. Al waren niet alle fans even blij, zo bleek uit de reacties op Twitter.

HBO en Game of Thrones

Dat is niet de enige grote franchise waarmee HBO Max de strijd aan wilt gaan met Disney+ en Netflix. Het lijkt er namelijk sterk op dat je op minstens drie nieuwe Game of Thrones-series kunt rekenen. De eerste is al officiel aangekondigd: House of the Dragon, inclusief een eerste teaser.

Daar kwam vorige week het nieuws bovenop dat het bedrijf nog een spinoff aan het ontwikkelen is, gebaseerd op de Tales of Dunk and Egg-verhalen van George R. R. Martin. Daar lees je hier meer over.

Animatieserie

The Hollywood Reporter weet nu ook te melden dat HBO nog een derde serie aan het ontwikkelen is. De streamingdienst heeft eens goed afgekeken bij Netflix, de grote concurrent. Netflix steekt serieuze volwassen franchises geregeld in een geanimeerd jasje: Castlevania, en binnenkort ook The Witcher en zelfs King Kong zijn daar een goed voorbeeld van.

Zeker nu de pandemie nog steeds voortwoedt is animatie een aantrekkelijk alternatief voor live-action. En, zoals Japanse animatieseries al decennia bewijzen: je kunt er qua actie en grimmigheid verder mee gaan dan met echte acteurs. In animatie kan alles.

Daar lust HBO Max ook wel wat van. Een geanimeerde Game of Thrones-serie, voor volwassenen uiteraard, we blijven het gezien het imago van cartoons even bij zeggen, is in een vroege fase van ontwikkeling.

Niet te vroeg juichen

Volgens interne bronnen worden er al gesprekken gevoerd met potentiële schrijvers, al is er nog geen deal gesloten. HBO-bazen en George R. R. Martin zijn persoonlijk betrokken. Vergis je echter niet: Hollywood-studio’s verkennen continu nieuwe projecten, waarvan een groot deel nooit daadwerkelijk van de grond komt. Het zou dus zomaar kunnen dat het netwerk alsnog van deze plannen afziet.

Sterker nog, het zou niet de eerste Game of Thrones-spinoff zijn waar de stekker uit wordt getrokken. In oktober 2019 werd al de prequel-serie van Naomi Watts gecanceld. Er lag zelfs al een script voor de pilot-aflevering, mede geschreven door George R. R. Martin himself. De show zou zich 40.000 jaar voor Game of Thrones afspelen.

Hopelijk weet de geanimeerde serie wel de eindstreep te halen, al zal het nog lang duren voor we er meer over gaan horen. Onze tip aan de makers? Kijk even goed naar het gruwelijke Vinland Saga, een van de beste geanimeerde fantasy-series ooit.

THR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.