Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 26 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Harry Potter komt terug en gaat The Mandalorian achterna

Als Warner Bros. één conclusie zou moeten trekken na het succes van Disney’s The Mandalorian, dan is het wel dat de Harry Potter-franchise veel meer potentie heeft dan nu benut wordt. Waar Disney meteen tig nieuwe Star Wars-series heeft aangekondigd, waren Potter-fans al lyrisch toen de Fantastisc Beasts-films groen licht kregen.

Dat was al behoorlijk uniek, zeker gezien J.K. Rowling de touwtjes in handen blijft houden. Het kan haast niet anders dat de studiobazen soms knarsetandend achter hun bureau’s zitten. Concurrenten melken franchises op zeer lucratieve wijze uit, terwijl Harry Potter-fans bij wijze van met hun portemonnee staan te zwaaien: “Please, take my money!”

Hary Potter-serie op HBO Max

Aan de andere kant: liever een franchise die met zorg wordt uitgebouwd dan goedkope uitmelkerij. Maar goed, hopelijk gaat Warner Bros. voor een middenweg. De studio heeft bekendgemaakt dat de Harry Potter-franchise een nieuw hoofd heeft gekregen binnen het bedrijf, Tom Ascheim.

Die hoeft zich in ieder geval niet te vervelen. The Hollywood Reporter meldt dat een Harry Potter-serie in vroege ontwikkeling is. Het gaat om een high-end show die naar HBO Max komt. Naar verluidt heeft de studio verkennende gesprekken gevoerd om ideeën voor de serie te verzamelen. Het doel? Een show ontwikkelen waarvoor je een abonnement op de streamingdienst neemt.

Iets wat overigens zowel HBO Max als Warner Bros. stellig ontkennen. Volgens The Hollywood Reporter is dat echter vooral een teken van in wat voor vroege fase van ontwikkeling het project zich bevindt. Er zijn zelfs nog geen schrijvers aan het project verbonden.

Geen vage Twitter-bron

Voor de duidelijkheid: The Hollywood Reporter is geen vage, anonieme Twitter-bron. Het is een gereputeerd journalistiek magazine, dat niet zomaar dit soort geruchten de wereld in slingert. Waar dit soort nieuws normaliter dagelijks opduikt en niet serieus hoeft te worden genomen, is het dit keer dus van een ander kaliber.

Voorlopig zullen fans vooral nog even geduld moeten hebben. De mogelijkheden lijken eindeloos. De wereld van J.K. Rowling leent zich perfect voor allerlei series, films en spinoffs. De kans is groot dat Warner Bros. het vooral op safe zal willen spelen door Daniel Radcliffe terug te brengen. Een oudere Harry Potter die als schouwer op tovenaars en duistere krachten jaagt? Yes please!

Of men kan voor de The Cursed Child-route kiezen. Dat is een toneelstuk waarin de kinderen van de Harry Potter-cast een grote rol spelen. Wordt vervolgd! Ondertussen moet HBO een klein probleempje oplossen: de streaming-rechten voor Harry Poter zijn in 2016 verpatst aan concurrent NBC, die met een eigen streamingdienst genaamd Peacock komt. Oeps.

Lees ook: Twitteraars reageren woedend op nieuws over Harry Potter-serie

GamesradarTHR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.