Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 26 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

McGregor komt met opmerkelijke verklaring voor nederlaag tegen Poirier

Afgelopen weekend liep Conor McGregor voor het eerst in zijn UFC-Carrière tegen een TKO aan. Nog nooit eerder werd de Ier knock-out geslagen, maar Dustin Poirier slaagde erin. De Amerikaan dankt deze verrassende overwinning aan een goed gekozen strategie. Toch heeft Conor McGregor ook nog een andere verklaring voor de nederlaag.

UFC is bovenal een fysiek gevecht, maar ook het mentale aspect is bepalend. Alle trash talk die je vaak ziet is niet voor niets. Vechters proberen in elkaars hoofd te komen. Om ze te demotiveren of zo boos te maken dat ze slordig worden. Normaal gesproken is dit één van de specialiteiten van McGregor, maar tegen Poirier was The Notorious niet zo mentaal weerbaar als we gewend zijn.

Trainer van Poirier maakt het verschil

Dat had niet zozeer met Dustin Poirier te maken, maar met één van zijn trainers. De vechter uit Louisiana heeft Thiago Alves in zijn hoek staan. Dit is een voormalig UFC-vechter die een aardige staat van dienst heeft. Zo won hij ooit zeven gevechten op rij en kreeg hij een kans op de welterweight titel. Hij verloor deze van Georges St-Pierre, maar bewees een uitstekende vechter te zijn.

Dit bleek achteraf wel het hoogtepunt van zijn carrière. In de jaren die volgenden waren overwinning spaarzaam. In 2019 zette de Braziliaan er een punt achter. Hij verliet de octagon en sloot zich aan bij Dustin Poirier. Thiago Alves werd diens striking coach, en met succes. Eddie Alvarez, Justin Gaethje en Max Holloway werden verslagen. Alleen Khabib Nurmagomedov bleek toch nog te hoog gegrepen voor Poirier.

“That was a good one”

Mede dankzij Thiago Alves maakte Dustin Poirier stappen, en de trainer speelde ook een rol in de overwinning op Conor McGregor. Wel op een ander manier dan je misschien zou denken. Alves slaagde er namelijk in om in het hoofd van de Ier te komen. Waarschijnlijk was dit niet eens per se de bedoeling, maar volgens McGregor speelde het wel degelijk een rol.

De belangrijkste basis voor de overwinning van Poirier waren de trappen tegen het been van McGregor. De Ier kon amper blijven staan en liep na afloop op krukken. Zijn benen waren helemaal op dankzij de rake trappen van Poirier. Dit was ook Alves niet ontgaan en hij benoemde dit ook. Tijdens het gevecht riep Alves: “That was a good one” na een rake trap van Poirier.

Conor McGregor mentaal verslagen

Deze woorden bleven volgens McGregor door zijn hoofd spoken. “Eikel, dat was inderdaad een goede,” dacht de Ier. Dit is geen lekkere mindset om in te zitten terwijl iemand de benen onder je vandaan trapt. McGregor liet weten dat het vervolgens ging opstapelen. Uiteindelijk werd het te veel om nog partij te kunnen bieden en was een nederlaag onvermijdelijk.

Of Conor McGregor gewonnen zou hebben als Thiago Alves zijn mond had gehouden, is natuurlijk nog maar de vraag. Poirier had zijn zaakjes goed op orde. Hij voerde het plan uitstekende uit en liet zien ook te kunnen incasseren. De Amerikaan bleef in de eerste ronde op de been toen McGregor hem een aantal keer goed raakte. Vervolgens sloopte hij zijn tegenstander en stapte terecht als winnaar uit de octagon.

McGregor pakt absurd bedrag

Dit leverde Poirier een leuk bedrag op, maar dit was slechts een fooi in vergelijking met wat zijn tegenstander kreeg. Conor McGregor behoort tot de allergrootsten, en dat zie je terug op de eindafrekening. Ondanks de nederlaag haalde de Ier namelijk een ongekend bedrag binnen. Hoeveel dit was, lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.