Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 25 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Gebroken McGregor pakt bizar bedrag ondanks negatieve UFC-primeur

Conor McGregor kende een niet al te beste start van 2021. In zijn eerste gevecht van het nieuwe jaar liep de Ier direct tegen een pijnlijke nederlaag aan. Dustin Poirier had zijn strijdplan goed op orde en sloeg in de tweede ronde genadeloos hard toe. Dit bleek uiteindelijk een unieke nederlaag voor McGregor, maar wel eentje waar hij flink aan verdiend heeft.

Conor McGregor verloor namelijk voor het eerste een UFC-gevecht via TKO. Dit is een technische knock-out, wat wil zeggen dat een daartoe bevoegd persoon beslist dat het gevecht niet verder kan. Meestal is dit de scheidsrechter die ziet dat het gevecht beslist is en vervolgens ingrijpt. Dit was dus ook het geval in het gevecht tussen McGregor en Poirier.

Bijzondere nederlaag Conor McGregor

Dit is meestal de manier waarop Conor McGregor zelf zijn gevechten wint. Van de tien UFC-gevechten die hij gewonnen heeft, deed hij dat zeven keer middels een TKO. Twee keer had hij een jurybeslissing nodig en één keer won hij middels een KO. Dit bewijst wel dat de Ier tot de allerbesten behoort. Althans, als beide vechter blijven staan. Hij won nog nooit een UFC-gevecht via submissie, maar verloor wel twee keer op die manier.

Nate Diaz en Khabib Nurmagomedov bewezen dat je Conor McGregor op de grond moet krijgen om te kunnen winnen. Maar daar kwam afgelopen weekend dus verandering in. Dustin Poirier slaagde er als allereerste in om McGregor in een UFC-gevecht te verslaan met een TKO. Hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen, lees je hier.

Gebroken been, volle bankrekening

Een letterlijk pijnlijke nederlaag voor McGregor. Na afloop zagen we hoe de Ier richting de persconferentie strompelende. Poirier had zijn benen compleet gesloopt. McGregor maakte daar na afloop nog een grap over. Zoals je hieronder kunt zien en horen. Het was überhaupt opvallend hoe bescheiden en ‘vrolijk’ McGregor was ondanks de nederlaag. Een reden zou kunnen zijn dat de Ier vlak daarvoor even zijn banksaldo had bekeken.

Volgens Forbes maakt de UFC namelijk omgerekend 4,1 miljoen euro over naar de Ier, ongeacht de uitslag. Alleen op komen dagen en het gevecht aangaan was al genoeg om dit bedrag binnen te halen. En dit is slechts het begin. Vechters krijgen vaak ook een deel van de pay-per-view-inkomsten. Gezien de ongekende populariteit van McGregor geldt dat ook zeker voor hem.

Hoewel dit bedrag niet officieel bekend is gemaakt, gaat het naar verluidt om een bedrag van ongeveer 16 miljoen euro. Hierdoor komen de totale inkomsten van McGregor op 20 miljoen euro. Dat is 2,7 miljoen euro per minuut en 45.000 euro per seconde. Een bizar bedrag, zeker als je bedenkt dat Poirier het met een stuk minder moet doen. Ondanks dat hij The Notorious op overtuigende wijze wist te verslaan, ontving de Amerikaan slechts 820.000 euro voor zijn deelname.

Conor McGregor blijft de grootste

Het grote geld gaat dus niet naar de beste vechter, maar naar de man met de meeste fans (en haters). McGregor is misschien niet meer de kampioen van een paar jaar geleden, toch blijft hij één van de grootste en vooral meest invloedrijke UFC-vechters ooit. En dat is waar je in de UFC veel geld mee kan verdienen. Logische wijze is McGregor dan ook de beste betaalde UFC-vechter ooit. Benieuwd wie er nog meer in de top 10 staan, klik dan hier (kleine spoiler: er staat een Nederlander op plek 3).

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.