Noah Korevaar
Noah Korevaar Auto's & Motoren 25 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Een kijkje in de Aston Martin DB5 Goldfinger, vol Bond-gadgets

Het is niet moeilijk om de meest iconische Aston Martin ooit aan te wijzen. Dat is immers zonder twijfel de Aston Martin DB5. Ook de reden voor die populariteit ligt voor de hand: James Bond. Nu brengt het merk een replica van die auto terug. Inclusief Bond-gadgets.

007 reed in de filmfranchise rond in de bolide. LEGO bracht onlangs nog een ode aan de DB5 uit, vol verstopte gadgets en andere verrassingen voor fans uit. Wil je het wat serieuzer dan een stukje plastic aanpakken? Dan is de Aston Martin DB5 Continuation het toppunt.

Aston Martin DB5 Continuation Goldfinger

Dat is een een replica van het origineel uit de jaren zestig, gebouwd door de restauratie-afdeling Aston Martin Works. In, uiteraard, een zeer beperkte oplage. Het bedrijf heeft niet gekozen voor de standaard consumentenvariant, maar de Goldfinger-editie, uit de gelijknamige James Bond-film. Inclusief Bond-gadgets. Naast Goldfinger was de auto te zien in de James Bond-films Thunderball, Goldeneye, Tomorrow Never Dies, The World is Not Enough en Skyfall.

In totaal zijn er slechts 28 exemplaren van de Aston Martin DB5 Goldfinger geproduceerd. Daarvan gaan 25 stuks in de verkoop. Van de overige drie modellen wordt er eentje geveild, gaat er eentje naar EON Productions en eentje naar Aston Martin zelf.

Het verhaal en weetjes

Onze collega Sjoerd van Autovisie.nl kreeg de kans om het resultaat te bewonderen. In de onderstaande video laat hij je zien welke gadgets er in de bolide verstopt zitten, hoe ze werken en vertelt hij het bijzondere verhaal achter de Aston Martin DB5 Continuation Goldfinger. Ook laat Sjoerd je zien welke keuzes de gelukkige kopers krijgen in het samenstellen van hun perfecte 007-auto.

Een fascinerend totaalplaatje, ook voor Bond-fans die normaliter niks met auto’s hebben. Ben je toch meer van de LEGO? Dan kun je hier de Aston Martin DB5 en andere indrukwekkende LEGO-auto’s voor volwassenen bewonderen. Meer autoweetjes? Check dan de rubriek Sjoerd’s Weetjes op Autovisie.nl.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.