Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 4 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Binnenshuis vertier: 8 must-have LEGO auto bouwsets voor volwassenen

Nu we thuis zitten gaat de hele dag naar Netflix turen op een gegeven moment ook vervelen. Tijd om creatief aan de slag te gaan met LEGO! Van auto’s tot complete huizen: de Deense speelgoedfabrikant heeft ook voor volwassenen uitdagende sets.

Onlangs deelden we al een lijst met uitdagende LEGO-sets voor volwassenen. Dit keer zoomen we in op auto’s, want daar heeft de speelgoedgigant een hoop van. Van een gedetailleerde Porsche 911 tot de Batmobile: deze bouwsets houden je lang zoet!

LEGO Technic Porsche 911 GT3 RS

We beginnen met een LEGO Technic set, van de Porsche 911 GT3 RS. Technic zorgt er met zijn minder hoekige onderdelen voor dat je de subtiele curves van Porsche’s modellen net wat beter in plastic steentjes kan vangen. Wat een model! Koop er een LEGO-motor bij en je kunt het geheel zelfs op afstand besturen. Of voorzie het model van lampen!

Koop hier

LEGO Porsche 911 GT3 RS
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Creator Volkswagen T1

Briljant: de Volkswagen T1, maar dan van LEGO. De Deense speelgoedfabrikant heeft verrassend veel authentieke details in het welbekende Volkswagenbusje weten te verwerken. Alleen al het dashboard herken je meteen terug.

Koop hier

LEGO AUTO
(Afbeelding: LEGO)

LEGO 1989 Batmobile

Dit model hebben we al vaker voorbij laten komen in lijstjes, maar mag absoluut hier niet ontbreken. Deze omvangrijke bolide komt regelrecht uit de Batman-film uit 1989 gereden, met Michael Keaton en natuurlijk Jack Nicholson. Die krijg je er overigens ook als poppetjes bij. Vind je deze Batmobile net iets te prijzig? Dan is er ook een kleinere uitvoering.

Koop hier

LEGO Batman
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Technic Bugatti Chiron

Terug naar Technic, want daar kwamen wij deze indrukwekkende auto tegen: de Bugatti Chiron! Van de koplampen en de velgen tot de autostoelen: LEGO heeft in samenwerking met de autofabrikant een hebbeding neergezet. Check ook dit artikel, waarin we 24 uur met de echte Chiron rondscheuren.

Koop hier

LEGO Technic Bugatti Chiron
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Creator Harley-Davidson

Telt een motor als een auto? Ach, waarom ook niet. Ook als autoliefhebber gaat je hart waarschijnlijk sneller kloppen van dit schaalmodel, dat overigens groter is dan je zou denken. Inclusief onderdelen in de motor die gaan bewegen als je ermee rijdt!

Koop hier

Harley Davidson LEGO
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Creator Volkswagen Beetle

Wat een schatje. De Volkswagen Beetle past perfect bij de kleurrijke steentjes van de Deense speelgoedfabrikant. Gooi er een mini-turfbord op, leg je strandhanddoek neer en je hebt een set die een prominente plek in je woonkamer verdient.

Koop hier

LEGO Volkswagen Beetle
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Creator James Bond Aston Martin DB5

No Time To Die is helaas uitgesteld tot later dit jaar, maar gelukkig hebben we nog de LEGO-versie van de klassieke Aston Martin DB5. De 34 cm-lange bolide heeft net zoals de filmvariant verborgen gadgets en details waar je pas tijdens het bouwen achter komt…

Koop hier

LEGO AUTO
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Creator MINI Cooper MK VII

Dit model is helaas al uit de handel, dus het kan iets lastiger zijn om deze MINI Cooper op te sporen zonder dat je een flinke mag extra geld neer moet leggen. Maar goed, dan heb je ook wat: een ware klassieker, met al zijn authentieke details. Pak wat stenen uit je eigen collectie en je kunt zelf de kleur wijzigen.

Koop hier

LEGO AUTO
(Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.