Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 7 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 10 best betaalde UFC-vechters ooit (met een Nederlander op plek 3)

Dat je in de vechtsport een flinke boterham kunt verdienen is geen nieuws meer. Zo kwamen we onlangs tot de conclusie dat Rico Verhoeven inmiddels de nodige miljoen bij elkaar gemept heeft. Toch kan hij niet tippen aan de mannen en vrouwen die op de loonlijst van de UFC staan. Wij hebben de top tien voor je op een rij gezet en vinden op plek drie een Nederlander.

De bedragen die tegenwoordig in de UFC worden uitgetrokken om vechters in de octagon te krijgen zijn enorm. De grote baas Dana White heeft een flinke portemonnee en doet er alles aan om zijn vechtsport organisatie te laten groeien. Hoeveel geld dat precies kost, is openbaar en The Sports Daily heeft uitgerekend wie het grootste deel van de taart heeft gekregen.

Zo verdient een UFC-vechter zijn geld

Sinds 2004 zijn de cijfers openbaar, dus onderstaande bedragen zijn vanaf UFC 46. Het gaat hierbij om het salaris dat betaald wordt aan de vechters plus eventuele bonussen (Fight of the Night, Knockout of the Night en Submission of the Night). Toch is dit slechts een deel van het totaal dat vechters verdienen.

In veel gevallen zijn er extra bonussen en die worden niet openbaar gemaakt. Daarnaast krijgen de echte toppers meestal ook nog een deel van de pay-per-view inkomsten. Vooral deze televisie inkomsten kunnen enorm oplopen. Verder verdienen veel vechters ook nog bakken met geld door sponsorcontracten. Onderstaande bedragen geven een goed beeld hoe het geld verdeeld wordt, maar in de praktijk pakken de vechters dus aanzienlijk meer.

Top 10 grootverdieners in de UFC

10. Mark Hunt – 6.304.000 dollar
9. Donald Cerrone – 6.595.200 dollar
8. Jon Jones – 7.025.000 dollar
7. Georges St-Pierre – 7.037.000 dollar
6. Junior Dos Santos – 7.110.000 dollar
5. Michael Bisping – 7.135.000 dollar
4. Anderson Silva – 8.732.000 dollar

De drie best betaalde UFC-vechters

3. Alistair Overeem – 9.499.500 dollar

Op plek drie vinden we zowaar een Nederlander. Alistair Overeem begon zijn vechtsport carrière als kickbokser en maakte in 1999 de overstap naar MMA. Deze tak van sport lag hem wel en mocht eind 2011 voor het eerst aantreden in de UFC. Ook op het hoogste niveau stond hij regelmatig hoog op de ranglijst, maar wist helaas nooit de titel te pakken.

Toch is Alistair Overeem één de grootste en meest succesvolle Nederlandse vechtsporters. Dat is ook te zien aan zijn bankrekening. Hij vocht namelijk bijna tien miljoen dollar bij elkaar.

2. Khabib Nurmagomedov – 14.770.200 dollar

Met 29 overwinningen en geen enkele nederlaag is Khabib Nurmagomedov één van de grootste namen in de UFC. Vooral door de eeuwige ruzie met aartsrivaal Conor McGregor staat deze vechter uit Dagestan regelmatig in de schijnwerper. Dat heeft hem zeker geen windeieren gelegd, want in zijn dertien UFC-gevechten heeft Khabib 14.770.200 dollar euro bij elkaar geknokt.

1. Conor McGregor – 15.082.000 dollar

De eerste plek kan maar voor één man zijn: Conor McGregor. De Ier is niet alleen een fantastische en succesvolle vechter, maar ook een echte showman. Hij heeft miljoenen fans en minimaal net zoveel haters. Er is geen tussenweg en dat maakt hem de meest iconische UFC-vechter van dit moment. In zijn twaalf UFC gevechten wist hij 15.082.000 bij elkaar te meppen.

The Sports Daily

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.