Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 6 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit is de beste budget e-bike van 2020 en hij is ‘Made in Holland’

Al ons hele leven vertrouwen we op de ANWB. Een paddenstoel heeft ons nog nooit de verkeerde kant opgestuurd, de fietstesten zijn objectief. De Anyway Royal is volgens de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond de ‘beste budget e-bike’ van 2020. Deze elektrische fiets is gemaakt in Nederland.

Toegegeven, de Anyway Royal is er niet een voor de showpaarden. Die kunnen doorklikken naar de Coleen x Aston Martin of Mercedes ‘Formula E Team’. Maar er zijn waarschijnlijk meer mensen die om praktische reden een elektrische fiets zoeken. Eentje die goed zit, lang meegaat en niet te veel kost. Het design is niet belangrijk.

Beste budget e-bike van 2020

Dat type fiets heeft de ANWB getest voor de Budget E-biketest 2020. Met het rapportcijfer 8 kwam de Anyway Royal als winnaar uit de bus.

Anyway Royal, elektrische fiets, beste budget e-bike, 2020
(Afbeelding: Anyway Bikes)

De elektrische fiets van het Nederlandse Anyway Bikes scoorde hoog op actieradius, elektrische ondersteuning en comfort. De stabiliteitsproef werd wat minder beoordeeld. Bekijk hier het volledige rapport met cijfers en beoordelingen.

Specificaties van de elektrische fiets

De Anyway Royal heeft een Dapu 36V voorwielmotor en een lithium-ion accu met een gemeten capaciteit van 491 Wh. Meer dan aangegeven door de fabrikant. De actieradius van de budget e-bike is bij vol gebruik gemeten op 63 kilometer. De motor wordt omschreven als ‘krachtig en aangenaam’.

De elektrische fiets weegt 25,5 kilo en beschikt over een Tektro V-brake (voorrem), Shimano rollerbrake (achterrem), Shimano Nexus 3-versnellingen en een overzichtelijk LCD-display. Bij de e-bike zit een Axa Solid Plus-slot inbegrepen.

Wat kost de Anyway Royal?

Dan wil je natuurlijk weten wat de prijs is, het is niet voor niets de ‘ANWB Budget E-bike Test 2020’. Welnu, de Anyway Royal kost 1.099 euro. Goed om te weten: de elektrische fiets komt niet uit China, maar is gemaakt in fietsland Nederland.

🚲 Check ook de ‘Tesla Model B‘ is, een elektrische fiets met het stuur 2.0!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.