Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Fans zijn erover uit: Netflix-ster uit Bridgerton moet nieuwe James Bond worden

Door corona moeten we onszelf ook in 2021 de vraag blijven stellen wie de volgende James Bond wordt. No Time to Die, de laatste James Bond-film met Daniel Craig als 007, had afgelopen april al uit moeten komen.

Na een paar keer uitstel is het officieel de bedoeling dat de film komende april alsnog uitkomt. Al is die toekomst onzeker: het virus kan nog roet in het eten gooien, een streamingdienst kan de film nog kopen en überhaupt staat de studio achter de franchise te koop. Inclusief James Bond als inboedel.

Bridgerton-ster de nieuwe James Bond?

Als die lancering eindelijk achter de rug is, dan zal producente Barbara Brocoli naar verwachting de nieuwe James Bond onthullen. Britse bookmakers hebben al een top vijf samengesteld. Zij zijn er al over uit dus wie Daniel Craig gaat opvolgen, en ook George Clooney droeg onlangs zijn favoriet aan.

Wat fans van Bridgerton betreft kunnen we nog een optie aan de huidige favorieren toevoegen: Regé-Jean Page. Bridgerton is een romantische dramaserie die afgelopen maand op Netflix uitkwam. De show is een grote hype op sociale media, met alle TikTok-challenges en memes van dien. In de eerste 28 dagen word de serie door maar liefst 66 miljoen huishoudens gekeken.

Regé-Jean Page als 007

De Britse en Zimbabwaanse acteur speelde een grote rol in marketing voor de serie. Netflix bracht zelfs een promo voor Bridgerton uit waarmee Regé-Jean Page zijn personage vergeleek met James Bond:

Twitter gaat los

Het eerste seizoen van de serie draait vooral om zijn personage, Simon, en zijn grote liefde Daphne. Door de populariteit van de show staat de 31-jarige acteur opeens volop in de schijnwerpers. In de reacties op Twitter vergelijken veel fans zijn personage zelfs met James Bond, en wordt de link met de franchise al vaker gelegd:

Te jong?

Regé-Jean Page is zelfs op de lijstjes van wedkantoren verschenen, al staat hij zeer laag. Express meldt dat hij een kans van 20-1 heeft om de rol van 007 te bemachtigen. Het probleem? Regé Jean-Page is met zijn 31 jaar jong. Vrijwel elke andere kandidaat is rond de veertig of ouder.

Daniel Craig was 38 jaar toen zijn eerste Bond-film uitkwam. Sterker nog, Craig kreeg destijds de rol in plaats van The Witcher-ster Henry Cavill omdat Cavill als twintiger destijds te jong was. Aan de andere kant: met Jean-Page kan de franchise dus ook langer vooruit. Ook heeft de Bridgerton-acteur het voordeel dat zijn gezicht nog niet mega bekend is, een belangrijke factor volgens deze Bond-expert.

Het moge duidelijk zijn dat de kans dat Regé Jean-Page Daniel Craig daadwerkelijk op gaat volgen, klein is. Het is ook maar de vraag of hij nog steeds als kandidaat door fans wordt aangedragen wanneer de hype rondom Bridgerton afgenomen is. Ach ja, voorlopig kunnen we er nog rustig op los speculeren. No Time to Die komt uit op 2 april.

✨Check ook: Nu te zien: James Bond-schurk Oddjob krijgt eigen film

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.