Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Games 7 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Analisten: ‘PlayStation 5 wordt niet de beste verkochte console van 2021’

De populariteit van de PlayStation 5 is ongekend. Zodra hij weer ergens verkrijgbaar is, zijn de online schappen binnen enkele minuten alweer leeg. Toch zal Sony aan het einde van het jaar niet de best verkopende console in handen hebben. Volgens verschillende analisten is die eer namelijk weggelegd voor de Nintendo Switch.

Ieder jaar doet de website Gameindustrie.biz een rondje langs een aantal analisten. Zij werken in de gamesindustrie of voor grote onderzoeksbureaus, en zijn doorgaans dus zeer goed ingewijd. Allen van hen hebben in het verleden voorspellingen gedaan die (grotendeels) zijn uitgekomen. Ook aan het begin van 2021 pakten ze hun glazen bol erbij en zien dat de PlayStation 5 niet gaat winnen van de Switch.

PlayStation 5 niet opgewassen tegen de Switch

Zo verwacht Piers Harding-Rolls van Ampere Analysis dat Nintendo in 2021 ongeveer 24 miljoen Switch consoles gaat verkopen. Daar gaan de next gen consoles die eind vorig jaar verschenen niet bij in de buurt komen. De verwachting van Piers is dat de PlayStation 5 en Xbox Series X gezamenlijk op ongeveer hetzelfde aantal uit gaan komen, namelijk 25 miljoen stuks.

Dr. Serkan Toto sluit zich aan bij deze voorspelling. Ook hij verwacht dat de Switch in 2021 ongekend populair blijft. Volgens Toto heeft dat er vooral mee te maken dat deze console een veel groter publiek aanspreekt. De PlayStation 5 en Xbox Series X zijn vooral bedoeld voor echte gamers, terwijl de Switch meer een lifestyle product is geworden.

Komt er een Switch Pro?

Daarnaast is er volgens Toto en Harding-Rolls nog een ontwikkeling die ervoor gaat zorgen dat de Switch het wint van de PlayStation 5. Beiden voorspellen namelijk dat Nintendo met een nieuwe versie van hun console gaat komen. Dit gaat naar verluidt een Pro model worden dat beschikt over een verbeterde chipset, meer opslag, meer RAM een intern Full HD-scherm en 4K uitvoer.

Nintendo Switch
De Nintendo Switch. (Afbeelding: Nintendo)

Overigens zijn niet alle analisten het hierover eens. Mat Piscatella van NPD Group gelooft niet dat er dit jaar een nieuwe versie van de Switch komt. Volgens hem gaat Nintendo op een andere manier de PlayStation 5 verslaan, namelijk met nieuwe games en sterke promoties/acties.

PlayStation 5 kopen?

Zo lijkt het erop dat de PlayStation 5 de heerschappij van de Nintendo Switch niet gaat doorbreken. Althans, niet in 2021. Mocht je willen weten wat de analisten nog meer voorspeld hebben op het gebied van gaming? Lees dan hier het gehele artikel. Ben je nog geen PlayStation 5 bezitter en ben je benieuwd wanneer je er eentje in huis kan halen, klik dan hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.