Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Hebbedingen 6 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Bol.com heeft goed nieuws voor mensen die een PS5 zijn misgelopen

De PlayStation 5 was eind 2020 één van de meest gewilde objecten, en dat gaat voorlopig nog wel even zo blijven. De nieuwe console van Sony is niet aan te slepen. Het Japanse bedrijf doet haar best om de productie op te voeren, maar voorlopig zal de schaarste blijven bestaan. Gelukkig heeft Bol.com goed nieuws voor gamers die al een een keer hebben misgegrepen.

Volgens het doorgaans welingelichte Techtastic is Bol.com mailtjes aan het rondsturen naar klanten wiens eerdere order geannuleerd is. Bij eerdere leveringen werden er meer orders aangenomen dan er PlayStation 5 consoles op voorraad waren. Dit betekent dat sommige klanten eerst het bericht kregen dat hun order gelukt was, om vervolgens nog een mail te ontvangen waarin stond dat het feest toch niet doorging.

PlayStation 5 bij Bol.com en Wehkamp

Een enorme domper, maar Bol.com probeert het nu enigszins goed te maken. Klanten die eerder hun order geannuleerd zagen worden, ontvangen nu een mailtje dat ze op de reserveringslijst staan. Het is nog niet duidelijk of dit voor iedereen met een geannuleerde order geldt. Voor de mensen die wel op de reserveringslijst staan, geldt dat ze als eerste aan de beurt zijn als de PlayStation 5 weer leverbaar is. Het is dus niet meer ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt.’

Wanneer de nieuwe levering in Nederland gaat plaatsvinden, is nog niet bekend. Retailers houden zich stil op dit punt, maar volgens een gerucht heeft Wehkamp inmiddels alweer een aantal PlayStation 5 consoles ontvangen. Helaas heeft het geen zin om nu naar de site van Wehkamp te gaan. De nieuwe voorraad wordt als eerst aangeboden aan de mensen die hebben aangegeven dat ze op de hoogte gehouden willen worden.

Record voor Sony

De PlayStation 5 is inmiddels de populairste console die Sony ooit gemaakt heeft. In de eerste vier weken werden er 3,4 miljoen verkocht. De verwachting is dat dit cijfer in de 2021 nog veel verder gaat oplopen. Vraag is er in ieder geval genoeg. Nu het aanbod nog. Gelukkig is Sony naar verluidt druk bezig om de productie op te schalen. Zo zou het bedrijf in gesprek zijn met chipmaker TSMC. Met de extra capaciteit hoopt Sony in het aankomende jaar nog 18 miljoen PS5 consoles van de band te laten rollen.

De kans dat je dit jaar een PlayStation 5 in huis kunt halen is dus vrij groot. De vraag is alleen hoe lang je daar nog op moet wachten. Als je ongeduldig bent en echt niet meer kunt wachten, dan raden we je aan om hier je mailadres achter te laten bij Bol.com. Deze webwinkel krijgt meestal de grootste voorraad toegeschoven.

Lees ook: IKEA komt met een opmerkelijke versie van de PS5

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.