Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Hebbedingen 5 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

IKEA helpt je bij het vinden van een PlayStation 5-proof tv-meubel

Het bekendste woonwarenhuis uit Zweden heeft voor iedereen een geschikt tv-meubel. Toch kan de zoektocht behoorlijk lastig zijn. Dat heeft vooral te maken met afmetingen. Passen al mijn spullen wel in de kastjes? Je wil natuurlijk niet thuiskomen met je meubel, om vervolgens te ontdekken dat je nieuwe PlayStation 5 er niet in past. Uiteraard kun je aan de slag gaan met een meetlint, maar IKEA gaat het je veel makkelijk maken.

De geel/blauwe winkelketen komt namelijk met kartonnen versie van de PlayStation 5 en de Xbox One X. Althans, daar lijkt het op. Een gebruiker op Reddit deelde onderstaande foto en beweert dat deze twee kartonnen consoles afkomstig zijn van IKEA. Dit zou wel heel handig zijn. Zo kun je bij het uitzoeken van een nieuw tv-meubel precies zien of je PlayStation 5 erin past.

De PlayStation 5 van Ikea

Dat is zeker nodig, want de PS5 is een behoorlijk imposante console. Dat vinden ze bij IKEA blijkbaar ook. Op de zijkant van de kartonnen mock-up vind je namelijk een kleine sneer naar het ontwerp en het formaat: “Which Ikea media storage unit will be able to fit my new, meme-ishly oversized, gaming console?” Mocht je het gemist hebben, de PlayStation 5 speelt de hoofdrol in nogal wat meme’s.

“Which IKEA media storage unit will be able to fit my new, meme-ishly oversized, game console?” from r/gaming

Of deze kartonnen versies van de PlayStation 5 en de Xbox One Series X ook naar de Nederlandse IKEA winkels gaan komen, is nog niet bekend. Laten we het hopen, want dit maakt het uitzoeken van een nieuw televisiemeubel wel een stukje makkelijker. Het bemachtigen van de PlayStation 5 zelf gaat een stuk lastiger worden.

PS5 kopen

De verwachting is dat het gebrek aan PlayStation 5 consoles in de loop van dit jaar opgelost gaat worden. Helaas wordt het bemachtigen van een PS5 aan het begin van dit jaar nog steeds een behoorlijke uitdaging. Veel winkels gaan eerst alle klanten met een pre-order bedienen. Mocht je deze niet hebben, dan is Bol.com je best optie. Daar heeft iedereen bij een nieuwe levering evenveel kans. Je moet er dan alleen wel snel bij zijn, dus laat hier je mailadres achter zodat je een melding krijgt wanneer de PlayStation 5 weer te koop is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.