Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu te zien: James Bond-schurk Oddjob krijgt eigen film

James Bond-schurk Oddjob heeft zijn eigen film gekregen dankzij de professionele filmhelden van Rogue Origin Films.

YouTube staat vol met fanfilms, vaak van wisselende kwaliteit. Sommige filmmakers gaan echter zo ver dat de term ‘fanfilms’ eigenlijk niet meer van toepassing is. Dat label suggereert immers toch hobbymatig amateurisme. Niks mis mee, maar sommige pareltjes ontstijgen dat niveau.

Oddjob: A Kill from the Other Side

Een goed voorbeeld van zo’n topfilm van fans is Star Wars: Echoes of Darkness. Ook RE:Anime, een groep die anime-series omtovert tot live-action, is een voorbeeld van fanfilms die op professioneel niveau gemaakt worden. Josh Mabie, een van de oprichters van die groep, is een nieuw bedrijf begonnen, genaamd Rogue Origin Films.

Daarmee maakt hij nieuwe korte films, waarvan de eerste nu volledig op YouTube te bewonderen is. Dan hebben we het over Oddjob: A Kill from the Other Side, een op professioneel niveau geproduceerde fanfilm die zich in de wereld van James Bond afspeelt. Een mooi zoethoudertje dus terwijl we (nog steeds) op No Time to Die wachten.

James Bond-favoriet

A Kill from the Other Side is gebaseerd op de James Bond-comics van Greg Pak, uit 2019. De film is gemaakt als eerbetoon aan de vorig jaar overleden Sean Connery. De focus ligt op John Lee, de Zuid-Koreaanse agent die James Bond het leven zuur maakte in de film Goldfinger, uit 1964. Ook wel bekend als Oddjob. Vooral voor fans van de Goldeneye-game op de Nintendo 64 een naam die met een hoop nostalgie gepaard komt.

“Ik heb altijd al in de James Bond-sandbox willen spelen, omdat het zo’n fantastische wereld is vol levendige personages en deze kans stelde ons in staat om die wereld op een andere manier te verkennen – door de ogen van een andere agent.

Pak heeft de weg gebaand voor diversere stemmen. We zijn enorm enthousiast over de projecten die we in ontwikkeling hebben en kunnen niet wachten om ze met de wereld te delen,” aldus Josh Mabie, de oprichter van het bedrijf achter Oddjob: A Kill from the Other Side.

Wat een niveau

Je kunt hieronder de complete korte film checken. Normaliter schrijven we zelden over fanfilms, maar deze drie minuten aan James Bond-vermaak zijn waarschijnlijk de beste video die je vandaag gaat zien. De cinematografie, de choreografie van het gevecht: als Netflix eenmaal de James Bond-franchise heeft overgenomen dan weet de streamingdienst waar het een complete serie kan bestellen…

Ondertussen werkt Rogue Origin Films aan nieuwe korte films die zich afspelen in de werelden van Cowboy Bebop, Naruto en Street Fighter. Check voor meer updates van hun projecten en de kans om ze te steunen hun Patreon-profiel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.