Echoes of Darkness: professionele Star Wars-fanfilm maakt indruk

Half YouTube staat vol met fanfilms die zich afspelen in de wereld van Star Wars. De gemiddelde kwaliteit ligt laag: het is niet zo simpel om geloofwaardig een science-fiction wereld neer te zetten.

Star Wars-films zitten niet voor niks propvol special effects en peperdure kostuums. Dat maakt het als amateurs bijzonder moeilijk om in de buurt van dat niveau te komen.

Star Wars: Echoes of Darkness

Behalve als je dus geen amateur bent. En dat geldt exact voor Sneaky Zebra, een groep filmmakers en Star Wars-fans die zelf in Hollywood werken. Dat geldt ook voor Gary Scullion. Naast zijn werk aan BBC-series zoals Big School en Danny Boyle’s Babylon maakt hij met een groep bevriende filmmakers fanfilms op YouTube.

Zo is ook Star Wars: Echoes of Darkness onstaan, een korte film die zich dertig jaar na Return of the Jedi afspeelt. De filmmakers hadden het doel om eens een ander type verhaal binnen het universum van Star Wars te vertellen.

Niet een gevecht tussen de Jedi en de Sith, maar het antwoord op een vraag waar fans al langer mee zitten: wat is er gebeurd met de helm van Darth Vader nadat Luke het achterliet in het vuur? En hoe is Kylo Ren er uiteindelijk aan gekomen?

Trailer maakt indruk

Na een uitgebreide crowdfunding-campagne op Indiegogo is de eerste trailer nu een feit. Het uiteindelijke eindproduct zal dertig minuten duren. Sneaky Zebra is nu bezig met een laatste campagne om 11k op te halen om de film af te maken, die voor 80 procent af is.

De trailer maakt indruk: ja, het blijft een fanfilm, maar de kostuums, special effects en de actie is van een zeldzaam hoog niveau. Een niveau waarop je gewoon kan genieten van een goed Star Wars-verhaal, in plaats van dat het amateurisme er vanaf druipt. Hopelijk weten de filmmakers snel het benodigde budget binnen te halen en kunnen we snel gaan genieten van het eindproduct. Wil je Star Wars: Echoes of Darkness zelf steunen? Dan kun je hier hun crowdfunding-campagne checken.

Reageer op artikel:
Echoes of Darkness: professionele Star Wars-fanfilm maakt indruk
Sluiten