Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 5 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Alleen deze tegenstander kan Khabib verleiden tot UFC-comeback

Is er een kans dat Khabib Nurmagomedov zijn comeback gaat maken in de UFC? Volgens de Rus zelf gaat het niet gebeuren, maar er zijn genoeg anderen die daar heel anders over denken. Zo denkt de manager van Khabib dat een terugkeer in de octagon nog niet uitgesloten is. Het is alleen wel sterk afhankelijk van de tegenstander. Er staat slechts één naam op het lijstje, en dat is niet Conor McGregor.

Nee, om Khabib uit zijn pensioen te sleuren moet een andere levende UFC-legende bereid zijn om de handschoen weer op te pakken. Volgens Ali Abdelaziz (de manager van Khabib) kan namelijk alleen Georges St-Pierre zijn cliënt ervan overtuigen om weer terug te keren binnen de UFC. De Canadese vechtersbaas staat bekend als een van de beste MMA-vechters ooit.

Khabib vs. St-Pierre

Georges St-Pierre verloor in zijn leven slechts twee MMA-gevechten. Zijn laatste nederlaag is inmiddels bijna veertien jaar geleden. Vervolgens won hij dertien gevechten op rij. Dit waren vooral titelgevechten waarin hij de welterweight-titel met succes wist te verdedigen. Op 4 november 2017 maakte St-Pierre zijn middleweight debuut en pakte ook in deze gewichtsklasse de titel. Dit was tevens zijn laatste gevecht. Wegens medische redenen moest hij een duel tegen Khabib weigeren en kondigde begin 2019 zijn pensioen aan.

Tot grote teleurstelling van Khabib. De ongeslagen Rus heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag nog een keer de ring in zou willen met de St-Pierre. Ali Abdelaziz is er dan ook van overtuigd dat de Canadees de enige is voor wie Khabib een UFC-comeback wil maken. De rest kan het wel vergeten. Dus mocht je hopen op een rematch tussen Khabib en McGregor, dan heb je pech. Volgens Ali Abdelaziz gaat zelfs honderd miljoen dollar niet genoeg gaat zijn om zijn cliënt te overtuigen.

Overigens is de kans dat Khabib het op gaat nemen tegen St-Pierre ook niet al te groot. De Canadees wordt in mei veertig jaar en heeft al bijna vier jaar niet meer gevochten. Het is sterk de vraag of hij nog zin heeft om Khabib uit te dagen. Daarnaast is het ook nog echt niet zeker dat de Rus in de dat geval de uitdaging aanneemt. Khabib verloor vorig jaar zijn vader en liet weten zonder hem niet meer te willen vechten.

UFC-comeback of Olympische Spelen?

Inmiddels is Khabib ook met hele andere dingen bezig. Zo zit hij weer in de schoolbanken en heeft hij een Olympische droom. Toch heeft Khabib het vechten nog niet helemaal los kunnen laten. Volgens Ali Abdelaziz is de Rus nog iedere dag in de sportschool te vinden. Om in de gewichten te hangen, maar ook om te sparren en te worstelen. Abdelaziz beweert zelfs dat Khabib harder en meer traint dan de meeste professionele vechters. Hij is dus klaar om opnieuw de octagon in te gaan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.