Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 1 dec 2020

Khabib Nurmagomedov onthult wat hij gaat doen na zijn UFC-carrière

Met vier gewonnen titelgevechten, 29 overwinningen in totaal en geen enkele nederlaag achter zijn naam nam Khabib Nurmagomedov op 24 oktober afscheid van de UFC. Na het overlijden van zijn vader was hij er klaar mee. Het voelde niet goed om door te gaan met vechten en beloofde zijn moeder te stoppen. Maar wat gaat deze UFC-legende nu doen met zijn tijd?

De meeste sporters blijven actief in hun sport. Sommigen als trainer, anderen als analist of commentator. Khabib Nurmagomedov heeft hele andere plan. De UFC is voor hem een afgesloten hoofdstuk. Nu is het tijd voor een leven met wat minder geweld. De Russische vechtersbaas gaat namelijk niet meer de octagon, maar de boeken induiken.

Weg bij de UFC en terug in de schoolbanken

In een interview met Russia Today laat Khabib Nurmagomedov weten dat hij zijn doel meer dan bereikt heeft en dat het nu tijd is voor een ander leven: “Ik had als doel om de top te bereiken, en dat is gelukt. Ik ben zelfs verder gekomen. Ik heb nu geen interesse meer in wedstrijden. Je kan doorvechten tot je 40ste, maar dan moet er nog wel een doel zijn,” aldus Khabib.

Fysiek gezien kan Khabib Nurmagomedov nog makkelijk een aantal jaar mee. Hij ziet daar alleen niks in. Hij heeft in de UFC bereikt wat hij wilde bereiken. Nu is het tijd om plaats te nemen in de schoolbanken: “Volgend jaar wil ik slagen om vervolgens verder te bouwen op mijn scriptie, een master doen en meer tijd besteden aan mijn studie,” zo vertelt The Eagle die studeert aan de Plekhanov Russian University of Economics.

Het boerenleven

Ter ontspanning heeft hij daarnaast ook een andere hobby gevonden, namelijk het boerenbestaan: “Ik heb schapen gekocht en wil tijd gaan stoppen in mijn boerderij,” aldus Khabib die ook stieren en koeien heeft. Het lijkt er dus echt op dat de Rus zijn leven als UFC-vechter achter zich wil laten.

Toch zijn ook daar twijfels over. Zo plaatste Khabib onlangs een foto van zichzelf en Dana White op Instagram en zette daaronder ‘See you soon Dana White.’ Deze meneer White is de grote baas van de UFC. Wat gaan de twee binnenkort met elkaar bespreken? Gaat er dan misschien toch een comeback komen?

Gaat Khabib toch nog terugkeren in de UFC?

Khabib zelf is heel stellig en zegt dat het nu echt voorbij is, maar Dana White denkt daar anders over. De UFC-baas heeft al meerdere malen aangeven dat hij ervan overtuigd is dat zijn Russische oogappel voor de 30-0 gaat. Inmiddels heeft Dana White ook bevestigd dat er gesprekken gaan komen. De twee ontmoeten elkaar in Abu Dhabi. Wat er uit dat gesprek gaat komen, is afwachten.

Lees ook: Korte tweet lijkt te bevestigen dat Nurmagomedov UFC-comeback gaat maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Khabib Nurmagomedov onthult wat hij gaat doen na zijn UFC-carrière
Sluiten