Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Superheldenfilm Mandalorian-ster groot succes: Netflix gaat voor sequel

Robert Rodriquez komt met een vervolg op We Can Be Heroes, een superheldenfilm op Netflix. De film was een verrassend groot succes afgelopen maand.

2020 eindigde sterk voor Robert Rodriquez. Hij kon zijn kinderwens verwezenlijken door de brute comeback van Boba Fett te regisseren in The Mandalorian. Later werd daar nog een schepje bovenop gedaan door bekend te maken dat hij een complete serie over de premiejager gaat maken.

Netflix-hit We Can Be Heroes

De 52-jarige regisseur is echter niet alleen druk met zijn projecten voor Disney+. Eind vorig jaar scoorde hij namelijk voor Netflix ook een grote hit met We Can Be Heroes, een sperheldenfilm.

De pseudo-sequel op Sharkboy en Lavagirl, die ook op zichzelf te kijken is, heeft het verrassend goed gedaan. De superheldenfilm is door maar liefst 44 miljoen huishoudens gekeken in de eerste vier weken. Dat maakte de Sin City-regisseur bekend op Twitter.

überhaupt was december een sterke maand voor Netflix, vol nieuwe hits. George Clooney’s The Midnight Sky wordt naar verwachting door 72 miljoen huishoudens gekeken in de eerste 28 dagen, en de hitserie Bridgerton tikt de 66 miljoen huishoudens aan in dezelfde periode. Netjes.

Superheldenfilm krijgt vervolg

Als Netflix ergens graag geld aan uitgeeft, dan is het haar huidige abonnees behouden. Het moge dan ook geen grote verrassing zijn na die succescijfers dat de streamingdienst direct het groene licht heeft gegeven voor een vervolgfilm. Over een eventuele releasedatum is helaas nog niks bekend.

We Can Be Heroes is een superheldenfilm voor zowel kinderen als volwassenen. In de film wordt de aarde overvallen door aliens die de de Heroics hebben ontvoerd, het Avengers-equivalent van dit universum. De kinderen van die superhelden worden snel naar een schuiladres gebracht, maar daar zijn zij het zelf niet mee eens. Ze zullen hun eigen superkrachten beter moeten leren kennen om de aarde en vooral hun ouders te redden.

De superheldenfilm is allesbehalve Oscar-materiaal, maar is vanwege het nostalgische stijltje en een prachtrol voor The Mandalorian-ster Pedro Pascal zeker het checken waard. Ook voor volwassenen Zeker nu er dus een vervolgfilm aankomt, en Netflix duidelijk eindelijk de superhelden-franchise heeft gevonden waar de streamingdienst al zo lang naar zoekt.

Is er dan ook slecht nieuws? Tja, afhankelijk van of je fan was van Alita: Battle Angel wel. Nu Rodriquez druk is met zowel een vervolg op We Can Be Heroes en The Book of Boba Fett is de kans een stuk kleiner geworden dat fans snel gaan krijgen waar ze al jaren om smeken: een nieuwe Alita-film. Ach, dat geeft fans weer wat extra tijd om petities te starten…

Check hieronder de trailer voor de eerste We Can Be Heroes:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.