Noah Korevaar
Noah Korevaar Human Interest 6 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp tackelt grote irritatiefactoren in langverwachte update

In Nederland gebruiken we massaal WhatsApp. Er zijn een hoop chat-apps die beter werken dan die van Facebook, maar ja, je geruikt de app waar je vrienden en familie ook op zitten. Daardoor blijf je van WhatsApp afhankelijk, hoe sterk de alternatieven ook zijn.

Gelukkig is Facebook de laatste jaren hard aan de chat-app aan het sleutelen. Na jaren aan ogenschijnlijke stilstand rolde het bedrijf afgelopen jaar een flink aantal updates naar WhatsApp uit. Van de mogelijkheid om automatisch berichten te verwijderen tot het onbeperkt kunnen muten van groepsgesprekken. Heerlijk.

WhatsApp Beta

Helaas werd het jaar ook afgesloten met slecht nieuws: in 2021 verliezen deze smartphones de toegang tot WhatsApp. Check dus vooral even of jouw toestel er niet tussen staat.

Gelukkig begint 2021 wel meteen goed. De toekomst van de chat-app wordt altijd vroegtijdig onthuld in WhatsApp Beta, de beta-versie van WhatsApp. Daarmee testen ontwikkelaars nieuwe features en veranderingen, voor ze naar het grote publiek worden uitgerold.

Irritaties getackeld

Blog WABetaInfo heeft deze week een interessante verandering in de beta-versie van de chat-app gespot. In een toekomstige versie van WhatsApp Web zal het niet meer nodig zijn om een actieve internetverbinding op je telefoon te hebben. We kennen het allemaal: zit je lekker te chatten in je browser, duikt de waarschuwing op dat Web de verbinding met je telefoon is verloren. Hartstikke irritant.

Dat is echter niet de enige verbetering waar WhatsApp aan werkt. Ook kun je binnenkort WhatsApp Web op meerdere apparaten tegelijkertijd gebruiken. Bijvoorbeeld op de laptop van je werk en je eigen computer. Tot wel vier apparaten. Nu moet je nog kiezen. Hoe dat precies in zijn werk gaat en wat dat aan de achterkant voor de techniek en veiligheid van WhatsApp betekent, is op het moment van schrijven nog onduidelijk.

Geduld

De features zijn namelijk gespot doordat de bijbehorende meldingen al in de beta-versie van WhatsApp zitten. Niet de features zelf. Voor de exacte implementatie en hoe het eruit gaat zien zullen we dus nog even geduld moeten hebben. Maar dat WhatsApp binnenkort eindelijk met grote verbeteringen komt waar fans al jaren om smeken, is duidelijk.

🧨Check: WhatsApp als een pro: deze 7 tips en tricks zijn onmisbaar

WABetaInfo

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.