Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

George Clooney de volgende Bond? Acteur doet boekje open

Eigenlijk had tegen deze tijd al de opvolger van Daniel Craig als James Bond onthuld moeten worden. Maar ja, de pandemie gooide roet in het eten. No Time to Die, de laatste Bond-film met Daniel Craig als 007, werd uiteindelijk meer dan een jaar uitgesteld. George Clooney heeft alvast een opvolger genomineerd.

Overigens denken de bookmakers al zeker te weten wie de volgende James Bond wordt. Hun top vijf kun je hier checken. Terwijl de producente achter de populaire spionage-franchise beweert dat er nog geen opvolger is uitgekozen.

George Clooney als de nieuwe James Bond?

Terwijl we meer nieuws afwachten doet nu ook acteur George Clooney een duit in het zakje. Nee, Clooney heeft geen trek om zelf als 007 rond te rennen. Tijdens een interview op de radio werd de acteur gevraagd wat hij zou doen als hem de rol van 007 zou worden aangeboden.

Clooney als Bond klinkt fascinerend, maar de Midnight Sky-regisseur is realistisch. Hij moest lachen om het idee, en maakte er ook direct korte metten mee:

“Ten eerste omdat ik dit jaar 60 word, dus het is een beetje laat voor het Bond-gedoe. Ten tweede: Bond zou een Brit moeten zijn, vind je niet? Ik bedoel, dat moet je goed doen. Het voelt gewoon verkeerd… Het beste wat ik ooit met een dergelijke held heb gedaan, was Batman en we hebben gezie hoe dat is afgelopen…,” aldus Clooney.

Idris Elba

Daarmee wijst hij op Batman & Robin, een van de… mindere Batman-films uit de rijke filmgeschiedenis van de caped crusader. Sterker nog, tijdens een promotietour voor zijn nieuwe Netflix-film Midnight Sky grapte de acteur zelfs tegenover The Guardian dat die film het enige zou zijn dat hij anders zou doen als hij terug in de tijd kon gaan. Namelijk, helemaal niet.

Maar goed, terug naar Bond. Clooney is dat station dus allang voorbij, maar hij heeft wel een persoonlijke suggestie voor wie dan wel een geschikte opvolger voor Daniel Craig zou zijn: Idris Elba. De Luther-acteur is volgens George Clooney de beste kandidaat:

“Hij is elegant, ik denk dat hij het geweldig zou doen. Dat is wie ik zou hebben gecast, zeker, absoluut, maar in het algemeen, nee, ik denk niet dat ik het zou moeten zijn,” aldus Clooney.

De hoeveelste 007?

Ongeacht wie daadwerkelijk gecast gaat worden is het een groot compliment voor Elba. Daarmee zou hij niet de zevende, maar de achtste acteur zijn die 007 speelt. Ja, Daniel Craig is de zesde, maar in No Time to Die neemt Lashana Lynch’s Nomi de mantel van 007 over. Op naar april 2021, want dan komt die film (hopelijk) eindelijk uit.

✨Check: De volgende James Bond: top 5 kanshebbers volgens bookmakers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Irish Examiner

Reageer op artikel:
George Clooney de volgende Bond? Acteur doet boekje open
Sluiten