Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 29 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

De Aston Martin e-bike wint het van iedere elektrische fiets

Vergeet even die spotgoedkope e-bike bij Amazon. Stel je nou eens voor dat je dagelijks op deze elektrische fiets van Aston Martin naar je werk rijdt.

Je leest het goed, er bestaat een elektrische fiets van Aston Martin. Die was er overigens niet geweest zonder Coleen, een Franse bouwer van luxe e-bikes.

De Coleen x Aston Martin e-bike

Fransen en Britten bundelen niet graag hun krachten. Maar als het dan toch een keer gebeurt, dan komt er ook direct iets goeds uit. We noemen Eric Cantona en Manchester United. En nu ook Coleen en Aston Martin. De elektrische fiets is gebaseerd op de iconische DB4 en uitgevoerd in dezelfde klassiek groene kleur.

aston martin, e-bike, elektrische fiets
(Afbeelding: Coleen)

Als James Bond een e-bike zou rijden, dan was het deze tweewieler van Aston Martin en Coleen. Het design is elegant, snelheid maximaal en dan zijn er ook nog technische foefjes.

Specificaties van de elektrische fiets

Een 250w naafmotor biedt de James Bond in jou trapondersteuning tot 45 kilometer per uur. Dat betekent dat een helm verplicht is in Nederland. Afstandsangst hoef je volgens Coleen ook niet te hebben: met een volgeladen accu (48v, 562 Wh) heb je onder normale omstandigheden een actieradius van 94 kilometer. Dankzij het regeneratieve remsysteem laadt de accu zelfs een klein beetje op tijdens het remmen. De afstand moet voldoende zijn, tenzij je de Coleen x Aston Martin e-bike wilt gebruiken voor toerfietsvakanties.

e-bike, aston martin, elektrische fiets, coleen, side
(Afbeelding: Coleen)

De elektrische fiets weegt 19,2 kilo en is daarmee opvallend licht in gewicht. Kijk ook even hoe het display zit verwerkt in het frame. Je kunt de e-bike verbinden met een smartphone-app, waarop je al je ritten kunt bijhouden. Fietssleutels zijn verleden tijd dankzij een anti-diefstaltechnologie die je bedient via de app.

aston martin, coolen, e-bike, elektrische fiets, display
(Afbeelding: Coleen)

Coleen en Aton Martin onthulden de elektrische fiets voor het eerst tijdens CES 2020 in Las Vegas. De e-bike is alleen op afspraak te koop, vanaf een geschat bedrag van 5.990 euro.

🚲 Check ook: Spaken zijn zó vorig jaar: dit is de nieuwe Reevo

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.