Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Tech 28 sep 2020
Leestijd: 4 minuten

5 onmisbare foto-apps voor iOS: zo maak je de mooist foto’s met je iPhone

Nog niet eens zo heel lang geleden schoten we korrelige plaatjes met onze vga-camera’s. Dat is nu wel anders. Tegenwoordig maak je met je smartphone mooiere foto’s dan met het gemiddelde fototoestel. Vooral de moderne iPhone beschikt over een ijzersterke camera, en daar kun je nog meer uithalen met deze 5 iOS-apps.

De Apple App-Store staat vol met applicaties die je helpen om nog mooier foto’s te maken. De één geeft je meer opties bij het schieten van plaatjes, en met de ander kun je in de nabewerking een foto nog indrukwekkender te maken. Om de fanatieke smartphone fotograaf op weg te helpen, hebben wij onze favoriet fotografie-apps op iOS op een rij gezet.

5 onmisbare foto-apps voor iOS

1. Camera+ 2

Met de standaard camera-app op je iPhone kun je al behoorlijk veel doen, maar dit valt in het niet bij de opties die Camera+ 2 je biedt. Deze bejubelde app geeft je ongekend veel opties om mee aan de slag te gaan en laat je in RAW formaat foto’s maken. Handig als je ervaring hebt met fotografie, maar deze iOS-app is ook geschikt voor beginners. Zo kan Camera+ 2 ook zelf detecteren welke instellingen nodig zijn om het perfecte plaatje te schieten.

Camera+ 2
Camera+ 2-app. (Afbeelding: Camera+ 2)
  • Download Camera+ 2 hier

2. Pixelmator

Voor het bewerken van foto’s kom je al snel uit bij Photoshop. Helaas is dit programma vrij prijzig en op mobiel nogal beperkt. Je kunt op je iPhone dan ook beter voor Pixelmator gaan. Deze iOS-app bevat alle basisfuncties die je nodig hebt om een foto net even wat mooier te maken. Zo kun je effecten toevoegen, delen van de foto vervagen, de kleuren aanpassen of oneffenheden retoucheren. Daarnaast ondersteunt Pixelmator ook het bestandstype dat in Photoshop gebruikt wordt (PSD).

Pixelmator iOS-app iPhone
Pixelmator op iPhone en iPad. (Afbeelding: Pixelmator)
  • Download Pixelmator hier

3. Facetune

Met Pixelmator kun je foto’s retoucheren, maar dat vergt wel enige kennis en tijd. Wil je snel een puistje wegwerken, je tanden witter maken en je kaaklijn accentueren? Dan kun je beter Facetune downloaden. Deze iOS-app helpt je om op een eenvoudige en intuïtieve manier foto’s van jezelf net even wat mooier te maken. Zo kom je nog beter voor de dag op Tinder, LinkedIn en andere sociale kanalen.

FaceTune
De verschillende opties in Facetune. (Afbeelding: FaceTune)
  • Download Facetune hier

4. VSCO

Wil je niet alleen je gezicht, maar de gehele foto onder handen nemen? Kijk dan eens naar VSCO. Deze iOS-app biedt je alle tools om een foto net dat beetje extra te geven. Met behulp van filters kun je dat ene plaatje nog unieker maken. Daarnaast zit VSCO vol opties om de effecten en filters naar eigen smaak aan te passen. Of je er nu een subtiel laagje overheen wil gooien of vol voor een filmische effect gaat, met deze app geef je iedere foto net even dat beetje extra.

  • Download VSCO hier

5. Enlight Quickshot: Edit Photos

Op het eerste oog lijkt Enlight Quickshot: Edit Photos één van de vele fotobewerkings-apps. Toch heeft deze iOS-app een aantal interessante functies die hem zeker de moeite waard maakt. De meest opvallende is de mogelijkheid om de lucht aan te passen. Zo kun je zelfs op een grauwe dag een zonnige foto maken of onder een sterrenhemel staan.

Foto-apps iOS
Enlight Quickshot: Edit Photos App.  (Afbeelding: Enlight Quickshot)
  • Download Enlight Quickshot: Edit Photos hier

Snel en veilig winkelen in de App-store

De meeste van deze Apps zijn helaas niet gratis of maken gebruik van in-app aankopen. Dit betekent dat je een betaalmethode moet toevoegen aan je account. Dit kan bijvoorbeeld een creditcard zijn. Helaas vindt niet iedereen het prettig om dit te doen. Dat kan zijn vanwege privacy of omdat je bang bent dat je teveel gaat uitgeven. Gelukkig is er in dat geval een handig en veilig alternatief, namelijk een App Store & iTunes Card.

Deze kun je kopen in de winkel, maar ook bestellen bij Opwaarderen.nl. Je kunt daar zelf het bedrag kiezen en krijgt de kaart vervolgens direct in je mail. Sneller, makkelijker en veiliger gaat het niet worden, dus klik hier om je App Store & iTunes Card te bestellen.

Lees ook: 5 habit tracker-apps die je helpen nieuwe gewoontes aan te leren

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.