Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 28 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Rafael Nadal draagt horloge van 1 miljoen tijdens Roland Garros

Rafael Nadal draagt tijdens Roland Garros een horloge van bijna 1 miljoen euro. Maak kennis met de Richard Mille RM 27-04 Tourbillon.

Als er iemand een goed uithangbord is voor een horlogemerk, dan is Rafael Nadal wel. Wiens polsen komen er langer in beeld dan die van de Spaanse tennisser met 1001 tics? Niet voor niets betaalt Richard Mille sinds 2010 fors voor een partnership met het gravelbeest.

Het horloge van Rafael Nadal tijdens Roland Garros

Het vorige Richard Mille-horloge dat de twaalfvoudig Roland Garros-winnaar om zijn pols droeg, was een RM 27-03 in de kleuren van een Spaanse vlag. Het nieuwe horloge, de RM 27-04, bevat in totaal 38 lengte- breedtesnaren van staaldraad, die symbool staan voor de bespanning van een tennisracket.

richard mille, RM 27-04 Tourbillon, rafael nadal, 2020, roland garros, horloge, 1 miljoen, snaren
(Afbeelding: Richard Mille)

Over de stijl van Richard Mille-horloges lopen de meningen onder kenners uiteen. Het Zwitserse horlogehuis maakt weinig subtiele klokjes met gekleurde siliconen bandjes. Extreme resistentie tegen verschillende elementen staat hierbij voorop. Het merk maakt klokjes die topsporters onder alle omstandigheden kunnen dragen. Bij het nieuwe horloge van Rafael Nadal is rekening gehouden met de G-krachten die het horloge moet weerstaan tijdens die snoeiharde slagen van de Spanjaard.

Richard Mille RM 27-04 Tourbillon van 1 miljoen

De RM 27-04 die Rafael tijdens Roland Garros 2020 draagt, is bestand tegen en zwaartekracht tot 12.000 G. Om dat in context te plaatsen: in de meest extreme achtbaanrit ervaar je 6 G. Straaljagerpiloten krijgen te maken met 8 tot 9 G.

richard mille, RM 27-04 Tourbillon, rafael nadal, 2020, roland garros, horloge, 1 miljoen, snaren
(Afbeelding: Richard Mille)
RM 27-04 Tourbillon, rafael nadal, 2020, roland garros, horloge, miljoen, 1
(Afbeelding: Richard Mille)

De Richard Mille RM 27-04 is het vijfde horloge binnen de partnership met Rafael Nadal. Het uurwerk kost volgens GQ 1.050.000 dollar, omgerekend meer dan 9 ton. Lees hier alle specificaties van het klokje dat je waarschijnlijk nog tot de finale van Roland Garros kunt spotten.

Julian Alaphilippe

Net als Rafael Nadal heeft ook wielrenner de Julian Alaphilippe een partnership met Richard Mille. Bekijk het peperdure klokje dat hij droeg tijdens de Tour de France.

👟🎾 Check ook: Roger Federer lanceert zijn eerste sneakers in de stijl die je verwacht

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.