Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 31 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Het peperdure horloge van gele trui-drager Julian Alaphilippe

Niets zo lekker als een middagje op de bank hangen tijdens de Tour de France. Ook al zijn de etappes nog zo saai, er valt altijd wel wat te ontdekken. Toegegeven: het peperdure horloge van gele trui-drager Julian Alaphilippe, een Richard Mille RM 67-02, zagen wij ook over het hoofd.

De tweede etappe van de Tour de France 2020 was er eentje waarin van alles gebeurde. Er werd geklommen, gevlucht, gevallen, gedaald en gesprint. Pas op het laatste heuveltje vluchtte Julian Alaphilippe weg van het peleton. Uiteindelijk won hij na een sprint en pakte hij de gele trui, die hij na vandaag (derde etappe) nog steeds mag dragen. Maar waar normaal gesproken ieder grammetje extra er eentje te veel is, draagt de Fransman nu een Richard Mille RM 67-02 van 32 gram om zijn pols.

De Richard Mille RM 67-02 van Julian Alaphilippe

Als je het peperdure horloge eenmaal hebt gezien, dan blijf je er voor de rest van de Tour de France op letten. Het gaat om een Richard Mille RM 67-02 met een geschatte waarde van 141.000 euro. Op dit moment draagt hij een blauwe variant van het horloge, eerder werd hij gespot met een rode. Nu nog een witte en de Franse vlag is compleet.

Julian Alaphilippe, tour de france, peperduur horloge, gele trui, Richard Mille RM 67
Julian Alaphilippe tijdens de teampresentatie voor de Tour de France (Afbeelding: AFP)

Het horloge van Julian Alaphilippe heeft een automatisch opwindbaar CRMA 7-uurwerk met een gangreserve van circa 50 uren. De platine (basisplaat) en bruggen zijn gemaakt van titanium klasse 5, de rotor van koolstof TPT en witgoud. Deze details vormen slechts het topje van de ijsberg aan topmateriaal. Check hier alle specificaties van de Richard Mille RM 67-02.

Meer dan alleen de Tour de France

Het peperdure horloge is gemaakt voor sporters die te maken hebben met extreme omstandigheden. Naast gele trui-drager Julian Alaphilippe hebben bijvoorbeeld ook rallyrijder Sébastien Ogier, skiër Alexis Pinturault, autocoureur Fernando Alonso en tennisser Alexander Zverev een Richard Mille RM 67-02 om hun pols.

Julian Alaphilippe, tour de france, peperduur horloge, gele trui, Richard Mille RM 67, watch
(Afbeelding: Richard Mille)
Julian Alaphilippe, tour de france, peperduur horloge, gele trui, Richard Mille RM 67, watch
(Afbeelding: Richard Mille)

Julian Alaphilippe leidt op dit moment het algemeen klassement van de Tour de France, iets wat hij vorig jaar ook lange tijd volhield. Na de derde etappe staat hij 4 seconden voor op Adam Yates. Tom Dumoulin staat op nummer 7 op 17 seconden van de gele trui-drager.

Het peperdure horloge van Virgil van Dijk

Check ook dit klokje, waar Virgil van Dijk zichzelf op trakteerde na het kampioenschap van Liverpool. Ter vergelijking: de RM 67-02 van Julian Alaphilippe is twee keer zo duur.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.