Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 1 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Virgil van Dijk showt nieuw shirt Nederlands Elftal: ‘Perfecte boodschap’

Het Nederlands Elftal heeft een nieuw shirt. Naast Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk presenteerden Brian Brobbey en Jackie Groenen het tenue waarin de mannen komend jaar te zien zijn op het EK en de vrouwen op de Olympische Spelen. ‘Together we are the future of football’, is het motto dat de KNVB uitdraagt.

Het nieuwe shirt van het Nederlands Elftal, dat alle vertegenwoordigende elftallen gaan dragen, is oranje met een zwarte v-hals. Ook de overige details, zoals het wapen en logo, zijn zwart. Met een donkeroranje lijnenspel staat er een leeuw op het shirt afgebeeld. Er wordt een oranje broek bij gedragen en oranje kousen. Op de binnenkant van het shirt staat een kroon afgebeeld, ter ere van de Koninklijke familie.

Virgil van Dijk over het nieuwe Oranje-shirt

“Het nieuwe shirt is uniek. Ik sta achter de boodschap die het uitdraagt”, aldus Virgil van Dijk tijdens de presentatie “Het Nederlands Elftal heeft een leeuwenmentaliteit nodig om succesvol te zijn. We zullen iedereen laten zien hoe trots en sterk we zijn.”

nieuw shirt, nederlands elftal, oranje, virgil van dijk
(Afbeelding: KNVB)

Naast het oranje thuisshirt heeft het Nederlands Elftal ook een nieuw uitshirt. Dat is volledig zwart, heeft een ouderwets kraagje en oranje accenten.

Nieuw tenue Nederlands Elftal direct te koop

Zowel het nieuwe oranje thuisshirt als het zwarte uitshirt zijn al te koop via de webshop van Nike. Voor het shirt dat het Nederlands Elftal in thuiswedstrijden gaat dragen, betaal je 139,99 euro. Daarnaast heeft Nike een betaalbaarder model op de markt gebracht van iets ander materiaal, waarvoor je 89,99 euro betaalt. Het zwarte uitshirt kost je ook 89,99 euro.

uitshirt, zwart, nederlands elftal, 20 21
(Afbeelding: Nike)

Vrijdag 4 september speelt het Nederlands Elftal voor het eerst in het nieuwe shirt. In de eerste wedstrijd van de nieuwe Nations League treft Oranje Polen. Maandag 7 september volgt een thuiswedstrijd tegen Italië, tevens in de Nations League. De eerste wedstrijd van het Nederlandse vrouwenelftal vindt 18 september plaats in en tegen Rusland.

jackie groenen, oranje, nieuw shirt, leeuwinnen, nederlands elftal
(Afbeelding: KNVB)
jong oranje, nieuw shirt, leeuwinnen, nederlands elftal
(Afbeelding: KNVB)

🔵⚫️ Check ook: Zigzag-tenue Inter wordt ‘lelijkste ooit’ en ‘bad trip’ genoemd

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.