Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 1 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Tweedehands auto’s voor starters: 3 occasions onder de 4.000 euro

In onze rubriek droom-occasion delen we dagelijks een tweedehands auto met stijl. Voor starters is die rubriek misschien nog net wat te hoog gegrepen. Maar ook aan hen denken we. Check deze drie zuinige en betaalbare occasions.

Veel mensen willen tegenwoordig private leasen. Dat heeft zo zijn voordelen en nadelen. Lees daarover meer in dit artikel. In de prijsklasse voor starters lijkt het ons in ieder geval beter om te kopen.

Tweedehands auto’s voor starters

Als starter heb je vaak al een tweedehands auto nodig, maar heb je niet al het geld van de wereld. Dus pas je jouw eisen en wensen iets aan. Als het ding maar rijdt en niet te veel benzine of diesel slurpt. Oké, de wagen moet er ook een beetje normaal uitzien. Hoe betaalbaar deze occasions ook zijn, vergeet naast een uitgebreide proefrit nooit te onderhandelen over de prijs.

1. Ford Ka – 3.290 euro

tweedehands auto, starters, occasions, betaalbaar, zuinig, ford ka
(Afbeelding: Autorader)

De een houdt ervan, de ander vindt het niks. Feit is dat je met een Ford Ka weinig problemen hebt (eigen ervaring) en dat de auto tegenwoordig voor weinig geld te koop staat. Deze occasion komt uit 2009, heeft 148.155 kilometer op de teller en staat te koop voor 3.290 euro. De tweedehands auto is bovendien zeer zuinig en verbruikt gemiddeld 1 liter benzine per 19,6 kilometer.

2. Fiat Punto – 3.200 euro

betaalbare occasion, occasions, starters, tweedehands auto, zuinig, fiat punto
(Afbeelding: RC Auto’s)

Deze Fiat Punto 1.3 M-Jet Actual heeft 187.671 kilometer op de teller en komt uit 2011. Perfecte tweedehands auto voor starters die er ook nog vrij hip uitziet. Althans, met de prijs in het achterhoofd. De occasion staat te koop voor 3.200 euro, aan jou om hier nog wat van af te lullen. De auto rijdt gemiddeld 100 kilometer op 3,6 liter diesel.

3. MINI Cooper – 3.900 euro

mini cooper, tweedehands auto, occasions, betaalbaar, goedkoop, onder de 4000 euro
(Afbeelding: Autorader)

Deze MINI Cooper 1.6 heeft 171.674 kilometer op de teller en komt uit 2006. De wagen ziet er nog goed uit en ook motorisch is hij nog in orde. De tweedehands auto is niet alleen betaalbaar, maar ook aardig snel. De benzinemotor heeft een vermogen van 116 pk. Daarmee sprint de MINI in 9,1 seconden naar de 100 kilometer per uur en bereikt hij een topsnelheid van 200 kilometer. De MINI Cooper staat te koop voor 3.900 euro en er zijn niet veel occasions in deze prijsklasse die aan deze auto kunnen tippen.

Meer betaalbare occasions

Starters worden ouder, stichten een gezinnetje en gaan op zoek naar een ruimere tweedehands auto. Zo gaat dat. Zit je in die fase van je leven? Check dan deze top 3 zuinige stationwagen-occasions die je op verschillende plekken voor een scherpe prijs op de kopt tikt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.